Antonescu: Sută la sută, fiecare zi, fiecare oră, fiecare minut din această criză, generate de Ponta

| 23 feb, 2014

Liderul PNL, Crin Antonescu, spune că liberalii nu îşi asumă nicio responsabilitate pentru prelungirea crizei guvernamentale şi nu au niciun fel de vină, afirmând că "sută la sută fiecare zi şi fiecare oră, fiecare minut din această criză au fost generate de domnul Ponta şi de PSD".

Întrebat, duminică,într-o conferinţă de presă la Deva, dacă responsabilitatea pentru prelungirea crizei guvernamentale este exclusiv a PSD sau dacă îşi asumă şi PNL o responsabilitate, Crin Antonescu a spus că liberalii nu îşi asumă nicio responsabilitate pentru că nu au nicio vină.

"Nu ne asumăm nicio responsabilitate pentru că nu avem nicio vină în sensul acesta. Sută la sută fiecare zi şi fiecare oră, fiecare minut din această criză a fost generată de domnul Ponta şi de PSD, acum nu ştiu PSD în general, domnul Ponta e cu decizia. Deci noi, în momentul în care au fost înlocuiţi, au demisionat miniştrii noştri, în aceeaşi şedinţă, în aceeaşi zi, am prezentat propunerile. Domnul Ponta era la Soci la olimpiadă, la inaugurarea Jocurilor Olimpice, în aceeaşi zi a confirmat, a declarat că oamenii sunt buni, că se bucură că vine şi Iohannis în Guvern. Din acel moment noi le-am stat la dispoziţie de câte ori am vrut să discutăm şi niciun motiv real nu a împiedicat. Chestia asta se întâmpla cred spre weekend, ca lunea următoare lucrurile să fi fost închise în Parlament", a declarat preşedintele PNL.

Întrebat, de asemenea, ce ar trebui să se întâmple luni pentru ca PNL să rămână la guvernare, Antonescu a răspuns: "Domnul Ponta şi PSD-ul să fie de acord să convocăm Camerele Reunite într-o şedinţă de maximum o oră în care domnul Ponta să vină cu propunerile pe care noi le-am făcut pe posturile care ne revin şi să trecem prin vot prin Parlament acest lucru pentru că e nevoie, pentru că e o formalitate. Noi avem şi Ministerul Finanţelor şi Ministerul de Interne, până acum vicepremier şi avem şi un post de vicepremier, până acum vicepremier era ministru de Finanţe, acum urmează să fie cel de Interne. Asta necesită un vot în Parlament, e o formalitate, deci vine domnul Ponta cu aceste propuneri ale noastre care nu înseamnă nicio cerere în plus, ci pur şi simplu locurile noastre aşezate altfel. Chestiunea cu vicepremierul durează jumătate de oră, nu o oră, o oră aşa, până se strâng toţi, şi s-a încheiat această criză şi avem un Guvern mai puternic, cel puţin în opinia noastră, a celor din Partidul Naţional Liberal".

Liderul PNL a mai afirmat că pentru el "nu ar fi niciun fel de încurcătură" pentru că "nu a fost un joc, vreun război rece, vreo cursă a înarmărilor sau vreun joc de poker".

"Nu, pur şi simplu asta a dorit partidul, asta e dreptul partidului, asta credem noi că e bine pentru ţară. Dacă domnul Ponta acceptă acest lucru simplu care putea fi acceptat din prima zi, eu sunt primul care să fiu bucuros că putem continua împreună şi nu se rupe, dar, repet, asta nu mai depinde de mine", a adăugat Crin Antonescu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
23 feb, 2014
cerbu mihaita
CACARAU
Ai ajuns sa te dai cu basescu?Cine crezi ca te mai voteaza?Doar gasca basista!Te ai cacat pe tine .Nu mi a placut PSD -ul dar nici de voi nu mi mai place.Doar Tariceanu ramane un domn al politicii romanasti !

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ