Antonescu: Nu vrem să rupem USL şi Guvernul

| 23 feb, 2014

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, duminică, într-o conferinţă de presă, că liberalii nu-şi doresc ruperea USL şi a Guvernului, anunţând totuşi convocarea pentru marţi a Delegaţiei Permanente a partidului în care s-ar putea decide retragerea miniştrilor liberali din Executiv în condiţiile în care cerinţele formulate nu vor fi acceptate.

'Am dat toate semnele că, în ciuda campaniei care s-a dezlănţuit şi se înteţeşte în anumite zone, în anumite teritorii de presă, noi nu vrem să rupem USL, acest Guvern. Noi vrem ca acest Guvern să funcţioneze normal. Şi în sensul acesta, pentru că la un moment dat s-a făcut afirmaţia că nu are nicio legătură chestiunea aceasta USD-ul, constituirea şi contestarea lui de către noi cu Guvernul propriu-zis, că este singura condiţie inacceptabilă pentru cei din PSD - afirmaţiile au fost făcute printre alţii chiar de purtătorul de cuvânt al acestui partid -, am spus: bun, ca să deblocăm criza guvernamentală, renunţăm şi la această condiţie ', a spus Antonescu.

Liderul liberalilor a răspuns astfel când a fost întrebat dacă PNL va renunţa şi la alte solicitări adresate PSD pentru ca USL să continue să funcţioneze, în afara celei privind desfiinţarea USD.

El a precizat că, dacă nu primeşte un răspuns de la premierul Victor Ponta până luni sau marţi, miniştrii liberali vor demisiona.

'Adică va avea loc o Delegaţie Permanentă, pentru că intrarea sau ieşirea dintr-un Guvern nu sunt un lucru pe care-l decide un om, nici măcar preşedintele partidului. Dar eu, ca preşedinte, asta cred că trebuie făcut, pentru că lipsa unui răspuns nu este, de fapt, lipsa unui răspuns, ci este un răspuns. Avem luni şi marţi Parlamentul şi luni şi marţi se poate reface Guvernul aşa cum este el normal să fie refăcut', a declarat Antonescu.

Potrivit lui, Delegaţia Permanentă a PNL va fi convocată marţi seară.

Despre faptul că premierul Victor Ponta a anunţat va numi miniştri interimari dacă liberalii se retrag din Guvern, aşa cum a declarat duminică seară la o televiziune, Antonescu a spus: 'Poate cu altcineva'.

'Problema nu este că nu m-a sunat, problema este că, dacă nu pune miniştri luni sau marţi, când este Parlamentul, noi nu suntem interesaţi şi nu suntem de acord într-o prelungire ultra artificială, că de la bun început a fost artificială, a acestei crize. De ce să stăm cu interimari? E limpede că domnul Ponta nu doreşte să mai recunoască prezenţa şi drepturile PNL în conformitate cu acordul de guvernare. Atunci încearcă să-şi facă un Guvern singur şi-şi pune ce vrea domnia sa, în fond şi interimari, dar nu văd care mai este subiectul discuţiei cu noi', a declarat preşedintele PNL.

Crin Antonescu a afirmat că, din punctul său de vedere, criza în USL a fost artificială din momentul în care liberalii au propus noi miniştri.

'Din primul moment în care, după ce noi am făcut nişte propuneri exact pe locurile noastre, exact pe poziţiile noastre, fără să cerem nimic în plus, domnul Victor Ponta a refuzat să fie de acord cu convocarea Camerelor reunite pentru concretizarea acestor propuneri. Cu alte cuvinte, din primul început de săptămână, luni şi marţi, când Camerele sunt împreună aici de după propuneri, adică acum aproape trei săptămâni, două săptămâni şi ceva', a mai declarat Crin Antonescu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ