Care sunt motivele reale ale ruperii USL de către Crin Antonescu și PNL – adevarul din spatele declarațiilor

| 24 feb, 2014

Nu ar fi mai ușor dacă președintele PNL și-ar asuma direct responsabilitatea? USL se rupe pentru că așa vrea Crin Antonescu, pentru că el crede că îi va fi mai ușor să candideze la alegerile prezidențiale fiind în opoziție.

1. Pentru că nu au fost numiți în funcție oameni simpatizați de Traian Băsescu:

- “Până acum nu au fost numiți în funcție în Guvern oameni despre care chiar și Traian Băsescu a recunoscut că sunt buni.” – Crin Antonescu, 23.02.2014, Dupa 20 de ani – ProTV.

2. Pentru că dorește schimbarea structurii Guvernului, ca să se ajungă la un nou vot în Parlament unde să încerce să facă un joc politic ascuns cu PDL și PMP:

- „Că s-ar putea, procedural, să trebuiască să venim în Parlament pentru a opera schimbarea, că nu ministrul Finanţelor mai este vicepremier, ci ministrul de Interne, este foarte adevărat.” – Crin Antonescu, 08.02.2014, Digi 24.

3. Pentru că vede în Traian Băsescu, în PMP și în PDL niște posibili aliați. Antonescu a declarat că a fost un critic foarte hotarat al PDL, al Guvernului Boc, dar dupa decembrie 2012 s-a referit foarte rar critic la ei:

- “Blaga şi alţi oameni din PDL nu sunt ţinta noastră” - Crin Antonescu, 23.02.2014, Dupa 20 de ani – ProTV.

4. Ca să îi ofere lui Traian Băsescu puterea de a face o noua numire de prim-ministru, în speranța că îl va desemna pe Klaus Iohannis în funcție:

- “Îi şi transmit domnului Ponta un mesaj foarte simplu: să accepte să-l aibă pe dl Klaus Iohannis vicepremier decât, mai devreme sau mai târziu, Klaus Iohannis să devină premier. ” – Crin Antonescu, 23.02.2014, Dupa 20 de ani – ProTV.

5. Pentru că îi este teamă că un candidat PSD îl va învinge la alegerile prezidențiale:

- “Eu înţeleg că PSD vrea candidat propriu la alegerile prezidenţiale. (...)Dacă ar candida, Victor Ponta ar fi redutabil.” - Crin Antonescu, 23.02.2014, Dupa 20 de ani – ProTV.

6. Pentru că are o problemă personală cu Victor Ponta, pe care vrea să-l dea jos din funcția de Prim-ministru:

- “Nu mai sunt prieten nici cu Victor Ponta. Cu Ponta sunt asociat politic si vreau sa duc la bun sfarsit acest parteneriat." - Crin Antonescu, 11.02.2014, Realitatea TV.

7. Pentru că dorește alegeri anticipate:

- “Despre anticipate, deși ar putea fi vorba, nu ar fi in înteresul stabilității. Cel mai corect ar fi alegeri anticipate, dar această formulă nu cred că va fi agreată.” - Crin Antonescu, 23.02.2014, Dupa 20 de ani – ProTV.

Nu ar fi mai ușor dacă președintele PNL și-ar asuma direct responsabilitatea? USL se rupe pentru că așa vrea Crin Antonescu, pentru că el crede că îi va fi mai ușor să candideze la alegerile prezidențiale fiind în Opoziție.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

3 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
25 feb, 2014
Horia Nabot
dacă USL dispare, Ponta nu va mai fi premier, se pare ...
De Putere vă tot agățați, călcând protocolul cu foștii aliați - rezultatul în curând îl aflați !
24 feb, 2014
goPonta4President
Victor Ponta e însă un politician mărunt, de nivel de șef de Alimentara de pe vremuri. Mărunțimea staturii sale politice e dată de omul Victor Ponta, pe care eu l-am caracterizat drept căcăcios. Pentru că se teme, căcăciosul n-are inițiative, nu ia viața în piept. El așteaptă ca lucrurile să curgă sperînd că pînă la urmă problemele se vor rezolva de la sine. Dacă n-a avut loc Marea Împăcare, nici Marea Despărțire n-a avut loc" a scris Cristoiu pe blogul său duminică seara.
24 feb, 2014
Apostol Bologa
Toti politicienii de azi, cu mici exceptii pot fi comparati cu fostii sefi de Alimentara. Nu ii intereseaza decat propriile buzunare si familii plus gastile politice din care fac parte. Nu au niciun respect pentru alegatorul roman, indiferent de starea sociala a acestuia.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ