Iohannis: Orice decizie vor lua minorităţile, va fi una legitimă

| 24 feb, 2014

Prim-vicepreşedintele PNL, Klaus Iohannis, a declarat, luni, că orice decizie politică ar lua grupul minorităţilor naţionale din Parlament în privinţa susţinerii unui anumit Guvern ar fi una legitimă.

'Grupul minorităţilor probabil va avea discuţii sau a şi avut cu partidele politice şi va lua o decizie în acest sens. Orice ar hotărî ei, fiind o decizie politică, este legitimă. Nu există nicio variantă în care ei vor lua o poziţie ilegitimă. Este posibil, cel puţin teoretic, ca în această chestiune punctuală grupul minorităţilor şi cu mine să ajungem în poziţii diferite', a declarat Iohannis, într-o conferinţă de presă.

El a explicat că minorităţile au fost întotdeauna de partea guvernării deoarece au nevoie de sprijin, iar acesta poate veni numai din partea autorităţilor statului.

'Ceea ce-şi doresc organizaţiile minorităţilor este un sprijin din partea statului care în mod practic e acordat de Guvern şi nu de Opoziţie. Pe de altă parte, este bine să observăm că organizaţiile minorităţilor nu sunt partide politice, ci sunt mai degrabă structuri de tip ONG. În consecinţă, nu au niciun fel de obligaţie sau afinitate doctrinară. Pe de altă parte, oamenii care sunt trimişi în Parlament din partea minorităţilor trebuie să reprezinte minoritatea cât pot ei de bine şi să se asigure că obţin acea protecţie din partea statului, care este aşteptată de toată lumea. Aceste două chestiuni explică de ce grupul minorităţilor, de regulă, este de partea Guvernului', a susţinut Iohannis.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ