Prietenul pușcăriașului Fenechiu a devenit justițiar

| 20 feb, 2014

Prin vara anului trecut, Crin Antonescu se dădea personal lovit de Justiția română, ca lider al unui partid ajuns exclusiv cu substrat politic în vizorul organelor de anchetă.

Declarațiile belicoase ale liderului PNL de atunci puneau partenerii săi politici în situații delicate, fiind văzute ca atacuri la independendența Justiției. Dar cu Antonescu nu se putea vorbi: s-a dat comandă politică și Justiția a luat în vizor și bagă după gratii doar membri PNL, afirma acesta cu încăpățânare. Cele două nume mari luate în vizor fiind, desigur, Tudor Chiuariu pentru dosarul Poșta și Relu Fenechiu, pentru dosarul Transformatorul. Cu acesta din urmă, Antonescu părea să aibă o evidentă relație de prietenie, compătimirea liberalului pentru tracasarea judiciară a colegului Fenechiu fiind consemnată des în presa anului trecut. ”Îi mulțumesc lui Fenechiu. Sunt alături de el până la capăt”, declara Anntonescu prin luna iulie a anului trecut, când condamnarea prietenului Fenechiu la 5 ani cu executare nu era încă definitivă. Susținerea liderului pentru cel despre spunea că ”este convins de nevinovăția sa” era atât de evidentă încât, mai târziu, când sentința a rămas definitivă, jurnaliștii erau deopotrivă interesați de reacția lui Fenechiu și cea a lui Antonescu.

„Și eu sunt curios ce va spune domnul Antonescu, pentru că nu am uitat ce a spus la prima condamnare, la prima pronunțare a Înaltei Curți de Casație și Justiție: a spus că este un act al justiției băsiste. Sunt curios acum, având în vedere grija pe care l-a cuprins pe dl. Antonescu față de justiția din România ce va declara și câte declarații de tipul 'proces politic, condamnare politică' vom înregistra”, declara la acea dată editorialistul Cristian Tudor Popescu, într-o emisiune Digi24.

”Capătul” până la care se declara Crin Antonescu să-i fie alături prietenului său și celorlalte victime ale ”justiției băsiste”, subînțelese, a durat mai puțin de un an, pentru că în cadrul crizei ministeriale declanșate voit de șeful PNL, sub pretextul impunerii primarului Iohannis ca vicepremier, în ultimatumul transmis ”aliaților” pe cale de a deveni adversari, Antonescu cere imperativ și... retragerea proiectului legislativ al amnistiei. Să fi uitat Antonescu atât de repede cât de nevinovat se considera nu mai departe de vara anului trecut prietenul său Relu Fenechiu? Luat de vâltoarea luptei cu ”dușmanul Ponta” să fi trecut cu vederea că, în lipsă de altceva, legea amnistiei este în prezent singura speranță pentru familia pușcăriașului Fenechiu, aruncat după gratii împreună cu fratele său.

La final să sperăm doar că primarul Iohannis va avea mai multe șanse în procesele sale aflate pe rolul ”justiției băsiste”, astfel încât să nu-și oblige liderul să mai meargă o dată ”până la capăt”...
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
21 feb, 2014
cantautoruldecaretiazismatasateferesti
Dle Mop,
asa o fi,insa tot asa mergea si:
"Prietenul si discipolul pușcăriașului Nastase a devenit premier...
si varul sau,ministru de justitie..."
20 feb, 2014
Horia Nabot
Prieten mi-e Aristot, însă mai prieten mi-e adevărul !
Ce grije le maivduceți voi, vechilor 'camarazi' de soi ?!

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ