Crin şi Băsescu emit pe aceeaşi lungime de undă

| 20 feb, 2014

De fiecare dată când Antonescu face declaraţii, poţi să juri că vorbeşte Traian Băsescu, iar când Băsescu iese la atac, ai putea spune cu uşurinţă că vorbele rostite de preşedinte ies din gura lui Crin Antonescu.

“Ce bine ne-nţelegem noi doi, nu sunt alţii pe lume ca noi, ne simţim dintr-o singură privire, suntem una amândoi”.

În cazul în care vă întrebaţi, versurile de mai sus nu se referă la Traian Băsescu şi Crin Antonescu, ci fac parte dintr-o reclamă de demult la o marcă de margarină care foarte probabil nici nu se mai află astăzi pe piaţă.

Cu toate acestea, versurile reclamei la margarină se dovedesc a fi acum mai actuale ca niciodată. Afecţiunea dezvoltată subit între Băsescu şi Crin Antonescu, cât şi grija unuia pentru celălalt sunt din ce în ce mai vizibile atunci când privim manifestările celor doi în spaţiul public. Dar poate cel mai îngrijorător este faptul că Antonescu începe să devină copia fidelă a preşedintelui Traian Băsescu. Putem vedea aceleaşi apucături, acelaşi comportament nedemn pentru funcţia de preşedinte la care aspiră atât de mult preşedintele PNL, iar mai nou, chiar acelaşi discurs.

Probabil că puţini s-ar fi aşteptat la acest lucru în urmă cu an, de exemplu. Dar, de câteva săptămâni, trăim o adevărată confuzie. De fiecare dată când Antonescu face declaraţii, poţi să juri că vorbeşte Traian Băsescu, iar când Băsescu iese la atac, ai putea spune cu uşurinţă că vorbele rostite de preşedinte ies din gura lui Crin Antonescu.

Ultima conferinţă de presă susținută de Traian Băsescu nu a făcut excepţie, preşedintele României făcând o pledoarie în favoarea cauzei liberale şi în favoarea lui Crin Antonescu. Mai precis, Băsescu a încălcat (încă o dată) pactul de coabitare, intervenind brutal în bucătăria internă a guvernării, propunându-i premierului să-l accepte cât mai repede pe Klaus Iohannis în funcţia de vicepremier, considerând că astfel se vor debloca lucrurile.

“Îi propun public să cedeze la cererea PNL de a-l avea pe Iohannis vicepremier, ar uşura lucrurile, ar debloca lucrurile. Nu ne mai putem juca de-a Guvernul”, Băsescu încheind astfel declaraţia cu o nouă ameninţare la adresa lui Victor Ponta.

La finalul conferinţei, cine din tabăra USL putea să aprecieze prestaţia preşedintelui, dacă nu Crin Antonescu? Acesta nu a criticat ieşirea lui Traian Băsescu, ba dimpotrivă, a salutat intervenţia preşedintelui României, considerând observaţiile acestuia că fiind „pertinente”, considerând la rându-i că această criză politică şi guvernamentală a fost creată artificial de către aliaţii social-democraţi.

“Traian Băsescu vede că Iohannis este cheia blocajului pe care primul-ministru şi PSD îl fac”, a completat Antonescu, lovind, încă o dată, în partenerii săi de alianță.

Ce este cu adevărat înspăimântător este faptul că Antonescu şi Băsescu împărtăşesc aceleaşi idei dar mai ales aceeaşi viziune. Or, în aceste condiţii, ar trebui să ne gândim de două ori când vom vota următorul preşedinte al României. Chiar dacă poartă alt nume, mai vrem oare încă 5-10 ani de Băsescu?

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ