Ponta: Huawei nu face nimic pentru STS şi furnizează demult echipamente. Băsescu atacă investitori

| 20 feb, 2014

Ideea că Huawei ar face ceva pentru STS este lipsită de adevăr şi nici nu există motive de îngrijorare legate de memorandumul semnat, deoarece firma chineză lucrează cu SUA şi Europa şi furnizează de mulţi ani echipamente pentru mari companii româneşti, a declarat premierul Victor Ponta.

El a asigurat că vor exista licitaţii organizate conform legislaţiei europene şi l-a acuzat pe preşedintele Traian Băsescu că periclitează mediul investiţional prin declaraţii iresponsabile la adresa unor companii, precum KazMunaiGaz, Dacia Renault şi Huawei.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, că a înţeles, din semnarea memorandumului Guvernului cu firma chineză Huawei, de ce premierul Ponta vrea Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS) în subordinea sa, acuzându-l că a făcut un joc murdar pe seama securităţii naţionale.

Preşedintele Traian Băsescu a anunţat că a solicitat, miercuri, de la ministrul pentru Societatea Informaţională, Dan Nica, şi a primit memorandumul semnat de Guvern, anul trecut, cu firma Huawei din China.

"Din lecturarea memorandumului am înţeles foarte bine de ce vrea STS-ul la Guvern. Acum s-a dezlegat enigma. Este clar că angajamentele cu firma chineză l-au obligat pe Ponta să lărgească spectrul de oferte pentru această firmă chineză", a declarat Băsescu.

Preşedintele a spus că îl notifică public pe premier că indiferent ce vot se va da în Parlament, îi este greu să creadă că o astfel de lege va trece de Curtea Constituţională, ştiind atribuţiile legale ale STS, şi a arătat că securitatea naţională "nu se dă pe mâna unor firme de IT străine, indiferent cât de prietene am fi cu o ţără sau alta".

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
20 feb, 2014
Horia Nabot
investitorilor din titlu le-ați mâncat un 'i'...
Tastați f. prost, pe ceeace Ghiță alege - dacă ce scrieți, puțin citesc și nimeni nu-nțelege !

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ