A venit și timpul lui Antonescu – ultimul lider politic care nu și-a furat-o de la Băsescu

| 20 feb, 2014

Zarurile au fost aruncate. Crin Antonescu își dă arama pe față și mărește pasul și ritmul în apropierea sa evidentă de Traian Băsescu. Deși liderul liberalilor nu vorbește încă deschis despre viitoarele alianțe de dreapta ale partidului, unele organizații județene antemergătoare în această apropiere de fostele și actualele structuri ale PDL nu se mai jenează și fac declarații publice, în acest sens.

Contestatarii lui Antonescu tac, probabil înspăimântați de perspectiva de a fi ”propuși pentru excludere”, o soarta fără menajamente a tuturor celor care, precum senatorul Ilieșiu, au îndrăznit vreodată să presupună că ar exista PNL și după Crin Antonescu.

Ce-i oferă liderul PNL lui Traian Băsescu este lesne de înțeles sau intuit: iată de ce nu mergea proiectul noii Constituții... Nu că l-ar da hărnicia afară din casă pe Antonescu, dar acum se dovedește că nu avea de fapt niciun interes să devină un președinte strict reprezentativ, cu rol onorific și însărcinări protocolare. Antonescu speră nu numai la funcția supremă în stat, dar, în același timp, dorește să fie un președinte care să aibă cel puțin prerogativele lărgite de Băsescu, dacă nu chiar mai mult. Recentele învârteli din CCR, în care a picat fără glorie chiar textul care-și propunea să evite blocajul politic determinat de un președinte care nu vrea să numească premierul desemnat în urma câștigării alegerilor, vorbește de la sine. Ipoteza președintelui Antonescu care-l desemnează premier, paradoxal, chiar pe ”dușmanul” Băsescu, nu mai pare câtuși de puțin o presupunere fantezistă.

Devine lesne de înțeles și jocul dublu al liberalilor care pe față dădeau atacuri de mucava la Băsescu, în timp ce pe spate boicotau comisia Nana, adică exact efortul de anchetă parlamentară la recentele veleități latifundiare ale lui Traian Băsescu.

Mai interesant credem noi este analizarea beneficiilor pe care Antonescu crede că le va obține, în contrapartidă, de la Traian Băsescu. Evident că șansele liberalului la Cotroceni sunt deja la un minim istoric și orice alianță ar fi binevenită, mai ales din perspectiva pierderii definitive a suportului social-democraților și conservatorilor. Cu oaste de strânsură, Antonescu speră să intre în turul doi și să profite de radicalizarea luptei electorale pe ultima sută de metri cât și de votul oferit prin alianțele conjuncturale de ultim moment. Dar pe ce se bizuie cu adevărat liberalul care se și vede revenind la Cotroceni, de această dată cel puțin pentru 4 ani? Declarațiile lui Traian Băsescu privitoare la susținerea sa în turul doi, sunt jurăminte scrise pe nisip, labilitatea politică extremă a lui Băsescu fiind deja proverbială. În Băsescu au crezut pe rând Petre Roman, Stolojan, Vasile Blaga, Tăriceanu și, să nu uităm, însuși electoratul român. Toți, fără excepție, au fost trădați în ultimul moment, când le era lumea mai dragă. De ce ar face tocmai Crin Antonescu excepție? Băsescu a trădat toate alianțele din care a făcut parte și nu va avea nicio milă pentru o biată înțelegere nescrisă pe care o are cu șeful PNL.

Barometrul minciunilor președintelui indică vreme rea și nori negri pentru liberalul credul, care-și joacă în prezent chiar viitorul politic. Elena Udrea, proaspăt ”înscăunată” peste partidul traseiștilor și trădătorilor, a comutat rapid discursul și declarațiile, trecând de la încuviințarea cu jumătate de gură a susținerii lui Antonescu în cursa pentru Cotroceni, la cele mai virulente atacuri. Mai crede cineva că Băsescu, pus în fața unei alegeri de ultim moment, o va da pe ”preferata” Udrea la o parte pentru cabotinul Antonescu? Ironia sorții și electoratul îl vor pe Antonescu să plătească scump nu atât ruperea alianței cu social-democrații cât încălcarea propriului cuvânt dat, când a promis că niciodată nu va face alianță cu Traian Băsescu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

4 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
20 feb, 2014
tudor
Dupa continutul articolului , Ilenuta draga , esti blonda ! Cu totii stim ca politica e putin cam C.U.R.V.A. , in consecinta , orice actiune a singurului om liber din politica romaneasca , Crin Antonescu , trebuie privita in legatura cu scopul ei ! Fara dubii de indreptare a mersului actual ! Nu se vede unde si cum mergem in formula cu Ponta la volan? Pentru ce am votat USL ? Pentru unguri la guvernare ? Pentru coabitare cu Basescu ? Pentru Rosia Montana ? Pentru gaze de sist? Pentru o multime de noi biruri? Pentru continuarea traseismului politic , ce inseamna de fapt pacalirea electoratutlui ? Pentru continuarea afacerilor oneroase la farf : vezi achizitiile imobiliare ale PSD si UNPR subevaluate (evaziune fiscala!) ? Pentru continuarea impunerii in functiile banoase ale inst de stat a neamurilor celor din guvern si parlament ? s.a.m.d.
20 feb, 2014
Horia Nabot
cei cu cașul la gură - atenție la orice îmbucătură !
Politica, indiferent pe care meandre o ia, n-o pricepe ușor tinerimea... modelul Ilici, vă va înfige în creieri - un plici !
20 feb, 2014
Alpacino
cel mai prost ponitst articol
Daca pune Basescu justitia pe patronul vostru sa vedeti cum va schimbati parerea !!!! La puscarie formatori de opinie jegosi ce sunteti voi !!! Hai PNL !!!! Hai Antonescu !!! Jos PONTA GHITA VOICULESCU !!!!!!!
20 feb, 2014
aladecaretiazismatasateferesti
minunata "scriere"...
argumente,motivare,concluzii pertinente...
felicitari autorului...
PNL-filiala Motocicleanu(Chit-oiu,Stroe,Campeanu)

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ