Tăriceanu, singura voce rațională din PNL

| 19 feb, 2014

În condițiile în care, cel puțin la nivel declarativ, liberalii s-au unit în spatelui lui Antonescu și îl susțin pe acesta în continuarea unei crize guvernamentale și politice de natură să tulbure apele și la nivel economic, Tăriceanu rămâne singura voce rațională din PNL.

În haosul general din cadrul PNL, creat și susținut chiar de șeful liberalilor, Tăriceanu pare să fie  singura voce rațională. În ultimele zile, schimburile de replici tendențioase dintre Antonescu și fostul premier liberal au inundat spațiul mediatic autohton și au condus la aprofundarea conflictului la nivel intern în cadrul PNL. Totuși, ieșirile lui Tăriceanu sunt de bun-simț în contextul actual, ceea ce nu putem afirma despre discursul  liderului liberal.

Călin Popescu Tăriceanu a subliniat încă de săptămâna trecută faptul că nu este de dorit ruperea USL și că în condițiile în care se va întâmpla acest lucru PNL este singurul pierdant. În replică, Antonescu i-a sugerat fostului premier să se înscrie în USL, răspuns care nu dovedește decât o încăpățânare dusă la extrem, fundamentată pe baza unor frustrări proprii. Discuția dintre cei doi s-a proiectat din spațiul media în viața reală cu ocazia ședinței BPN a PNL, ocazie cu care între cei doi liberali au avut loc schimburi dure de replici.

Pe bună dreptate, fostul premier l-a acuzat pe Antonescu că dă dovadă de un lidership deficitar și că direcția pe care el o impune în cadrul PNL este una greșită. Dacă este să facem o trecere în revistă a solicitărilor PNL din ultimele zile observăm că acestea se înmulțesc pe zi ce trece și se întrec parcă în doza de absurditate și de penibil. Acest lucru a fost observat și de C.P. Tăriceanu care și manifestat îngrijorarea că  ultimatumul dat de PNL colegilor de alianță nu rezolvă cu nimic problemele de fond din cadrul USL, dimpotrivă, pe lângă faptul că denotă lipsa unei capacități de negociere a lui Antonescu, va conduce la ruperea alianței iar cei care vor pierde vor fi tot liberalii. De asemenea, Tăriceanu a adus în discuție și rateul președintelui liberal în ceea ce privește revizuirea Constituției: “ai avut în brațe o closcă cu puii de aur și ai dat-o în bară. Comisia pentru Revizuirea Constituției putea fi un bun start pentru prezidențiale, dar prin modul în care a fost condusă a făcut mai mult rău decât bine”.

În condițiile în care, cel puțin la nivel declarativ, liberalii s-au unit în spatelui lui Antonescu și îl susțin pe acesta în continuarea unei crize guvernamentale și politice de natură să tulbure apele și la nivel economic, Tăriceanu rămâne singura voce rațională din PNL, o voce care începe să fie acoperită însă de corul celor care încă nu realizează ce consecințe vor avea de suportat de pe urma deciziilor unui lider care pune mai presus de toate interesul personal.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

4 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
20 feb, 2014
Hristofor
Daca se va ajunge la ruperea USL, PNL nu va mai avea ministri, secretari de stat, prefecti si subprefecti, sefi ai directiilor judetene deconcentrate, presedinte al Senatului, etc si atunci toti cei din BNP care acum il sustin pe Antonescu vor cere schimbarea lui, mai ales ca la alegerile europarlamentare scorul se pare ca va fi neasteptat de slab pentru PNL, iar Adina Valean s-ar putea sa ramana pe dinafara.
20 feb, 2014
esticretindecitetratez
net:
"Premierul Calin Popescu Tariceanu - fiul vitreg al lui Dan Amadeo Lazarescu, cel care a "predat" la securitate zeci de fruntasi liberali, in anii ´50. E drept, Dan Amadeo Lazarescu provenea dintr-o familie veche de liberali, dar tot el s-a dovedit ca a fost unul dintre informatorii platiti de securitate. Chiar el a recunoscut ca a primit bani pentru informatiile pe care le dadea depre liberalii din partid, apoi s-a scuzat pentru tradarea din trecut argumentand ca din banii primiti de la securitate pentru notele informative a ajutat victimele pe care tot el le trimisese in puscarie"

evident,fiul vitreg nici usturoi n-a mancat nici gura nu-i miroase...
asa rational cum este,a rezistat cu un guvern minoritar de 18% timp de peste 2 ani ,numai cu sustinerea PSD
este liberalul de stanga....are liberal doar papionul..si masinile
este de-al nostru ,usd-ist...
il sustine si Quintus(toata stima pentru anii de puscarie) alt personaj cu apucaturi de informator-note scrise-scapat pe procedura..
e bunTariceanu,Antonescu e prost,n-are dosar beton...
20 feb, 2014
ion vasile
Chiar si atunci cand te apropii de realitate, subiectivismul si interesul politic murdar si suburban al P.C. este intotdeauna evident in textuletele penibilei ALEXANDRA RADU ! Ca si in articolasele la fel de jenante ale colegilor ei !
ALEXANDRA RADU, fa si dumneata un gest pentru care ai putea sa fii apreciata: renunta la presa (si asa nu faci fata cerintelor minime !), marita-te si apuca-te de bucatarie ! ...
Ar ramane destule alte persoane la OBIECTIV.info , la fel de lipsite de bun simt si de corectitudine, care isi vand constiinta pe bani ...
20 feb, 2014
Danut Ministrel Inculturel
Asa tanar...
Asa tanar si deja Ion...
Ce te-a suparat asa de mult? Deschide repede tv si ai Latrina 3 la dispozitie.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ