Crin - asta-i pofta ce-am poftit: ruperea USL!

| 19 feb, 2014

Crin Antonescu caută motive pentru a produce ruperea USL. Se speculează că liderul liberalilor nu ar mai vedea USL-ul ca un vehicul electoral util pentru alegerile prezidențiale care urmează și că și-ar dori o candidatură exclusiv din partea PNL.

Atunci când părea că blocajul pe numirile de noi miniștri în Guvern era pe sfârșite după ce Victor Ponta anunţase că vrea să transmită în această seară la Cotroceni lista de propuneri, Crin Antonescu i-a cerut oficial desfiinţarea USD, apreciind că alianţa constituită de PSD-PC-UNPR este în afara protocolului USL.

Crin Antonescu a anunțat marți seară că PNL solicită desființarea Uniunii Social-Democrate - adică a alianței dintre PSD, UNPR și PC - pe motiv că aceasta contravine protocolului USL și că ar fi o încercare de a substitui o titulatură, cu potențial de „înșelare a electoratului”, deși oficial USD a fost înființată acum mai bine de o săptămână ca o alianță electorală formată pentru alegerile europarlamentare din mai.

După aproximativ patru ore de deliberări, Biroul Politic al PNL de ieri a adoptat o rezoluție cu 68 de voturi pentru, două împotrivă și două abțineri, mandatându-l pe Crin să negocieze fix așa cum dorește acesta cu colegii de alianță. În felul acesta, liderul liberalilor a găsit potrivit să adauge o nouă condiție pentru ca PNL să rămână în USL și la guvernare, aceasta adăugându-se celei prin care liberalii cer postul de vicepremier pentru ministrul nominalizat la Ministerul de Interne, Klaus Iohannis.

Solicitarea de „anularea imediată” a documentelor încheiate de USD – președintele PNL spunând că acestea încalcă articolul 9, punctul 8 din protocolul USL –, nu are, însă, cum să fie o condiție rezonabilă pentru colegii de alianță. USD tocmai ce a fost înființată săptămâna trecută, iar de atunci până acum nu au existat niciun fel de obiecții din partea reprezentanților conducerii PNL. Este greu de înțeles atunci de ce, referindu-se la această alianță social-democrată, Crin Antonescu a vorbit despre o „potențială înșelare a electoratului” și „încercarea de a substitui o titulatură”. De ce acum și nu chiar atunci când aceasta a fost înființată? De ce a venit acum liderul liberalilor cu un set nou de puncte de discuție, din ce în ce mai contondente, pentru colegii de la guvernare?

Răspunsul este vehiculat deja mai mult timp în spațiul public de către diverși purtători secunzi de mesaj și analiști ai vieții politici: Crin Antonescu caută motive pentru a produce ruperea USL. Se speculează că liderul liberalilor nu ar mai vedea USL-ul ca un vehicul electoral util pentru alegerile prezidențiale care urmează și că și-ar dori o candidatură exclusiv din partea PNL, restul partidelor din “ciupercăria de dreapta” anunțând deja într-un fel sau altul, mai cu jumătate de gură, mai cu rânjetul până la urechi, ca Elena Udrea, că vor susține candidatura acestuia în turul al doilea, în lipsa accederii candidatului propriu în acel punct.

După expunerea de doleanțe de ieri seară Crin Antonescu nu doar că nu și-a mai lăsat lui și partidului său loc de mișcare și timp de gândire, dar a intrat în mod cert pe un drum de unde acesta nu mai are cale de întoarcere. O alianță electorală pentru europarlamentare, una făcută cu celelalte partide din USL, nu ar avea de ce să ofere motive de supărare colegilor din PNL și nu vulnerabilizează în vreun fel candidatura lui Antonescu la prezidențiale. Vedem bine, însă, că liderul PNL se pune pe sine mai presus de orice alianță politică.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
19 feb, 2014
GIORGIANA GIGI
titlul e gresit! pt ca asta e pohta ce-a pohtit bashescu de cand usl a castigat detasat alegerile! si pt asta a muncit intens in tot acest timp! de asta ii trebuia timp bashescului,ca sa dezbine si sa desfiinteze usl! lucru realizat! a mizat pe excesul de orgoliu a celor 2 tineri si a castigat! timp in care le-a pus bete-n roate in orice incercare de a face ceva si pt tara! las' ca tot ce-a incercat fanfaronul de ponta n-a fost decat continuarea politicii bashiste! iar in aroganta lui,crede ca il are pe crin la cheremul sau! nu-si da seama cat a pierdut prin promovarea proiectelor bashiste cu gazele de sist,jandarmii de la pungesti si rosia montana! ii doresc sa piarda cu...succes urmatoarele alegeri ca prea e plin de sine si a uitat rapid tot ce a promis!cat despre crin,va pierde pt ca e prea singur si ..."apropiat" de bashistii atat de urati de toata lumea! alta alternativa nu-i decat securitatea bashista si udrea lui!!!! care alegeri vor fi fraudate de aceeasi securitate bashista in favoarea "favoritei" blonde de la cotroceni!
20 feb, 2014
Amsterdam
Ma ierti giorgiana....dar dupa cum citesc ce scrii...cred ca traiesti intr o alta tara ,ori esti autista(lumea ta)!!!!!De articolelele lui pop andrei....cunoastem.Un toady....Ii dedic o faina piesa a celor de la AC/DC,,GIVEN THE DOG A BONE!!!!!!

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ