Ponta nu contrasemnează decorarea șefului STS: Trebuia demis, nu decorat!

| 07 mai, 2014

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, in timpul unei vizite electorale la Calarasi, ca nu va contrasemna decorarea sefului Serviciului de Telecomunicatii Speciale (STS), Marcel Opris, pe care il considera responsabil de modul in care a decurs operatiunea de salvare a victimelor accidentului aviatic din Apuseni.

"Ar fi trebuit demis, nu decorat", a spus premierul Victor Ponta, sustinand inca o data ca serviciul 112 trebuie sa treaca la departamentul pentru situatii de urgenta din cadrul Guvernului, asa cum se intampla "in tarile europene".

Marcel Opris a fost propus spre decorare cu Ordinul National Steaua Romaniei in grad de comandor, fiind trimis spre contrasemnare premierului, care nu l-a returnat inca.

"Premierul a contrasemnat peste 200 de decrete de decorare din 2012 si pana acum si l-a refuzat pe cel legat de Institutul Cultural Roman, dar si inca unul trimis zilele trecute, care inca nu a fost returnat, dar care nu va fi semnat de premier,si anume pentru Marcel Opris", au precizat sursele citate anterior.

Presedintele Traian Basescu a transmis prim-ministrului Victor Ponta un decret de decorare a sefului STS, Marcel Opris. Seful Guvernului a refuzat insa sa il semneze, la fel ca si in cazul conducerii Institutului Cultural Roman (ICR), fara a-si motiva in mod oficial gestul.

Inreplica, presedintele Traian Basescu a sesizat CCR, invocat faptul ca premierul nu a respectat Constitutia Romania atunci cand a scris un simplu "nu" pe decretele de decorare ale lui Horia-Roman Patapievici, Taniei Radu, Mircea Mihaies si Dan Croitoru.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ