Băsescu dezonorează funcția de președinte

| 07 mai, 2014

Traian Băsescu voia să se prezinte în fața românilor ca un președinte responsabil, dar în final nu face decât să demonstreze cât de rupt de realitate a ajuns în ultimele luni.

Din punct de vedere politic, ziua de marți s-a aflat sub semnul celor două apariții publice ale lui Traian Băsescu, șeful statului fiind invitat la Gândul Live și, mai spre seară, făcând una din celebrele sale declarații de presă de la Cotroceni. În ambele cazuri, președintele l-a atacat la baionetă pe Victor Ponta, din vădite rațiuni electorale.

Dacă în cazul emisiunii de dimineață, Traian Băsescu a fost cât de cât temperat de moderatorul emisiunii, declarația ținută spre seară de la tribuna prezidențială a reprezentat un spectacol grotesc. Timp de mai bine de o oră, șeful statului a adus acuzații grave la adresa premierului Victor Ponta, pe care l-a jignit în fel și chip, trecând de la ironii la amenințări publice.

De asemenea, dacă urmărim comparativ cele două ieșiri publice, vedem că șeful statului a folosit cam aceleași argumente, uneori repetând de la cap la coadă fraze întregi. Acest lucru demonstrează că tot ceea ce s-a întâmplat marți constituie doar o strategie ieftină de imagine pregătită anterior și constituită dintr-o serie de mesaje cheie gândite să suțină un demers argumentativ complet paralel cu realitatea. În final, această premeditare nu reprezintă decât dovada că Traian Băsescu nu dă doi bani pe responsabilitățile pe care le are în calitate de șef al statului, dar continuă să se comporte ca un agent electoral al PMP.

Astfel, comportamentul președintelui de marți este cât se poate de condamnabil, nu doar din punct de vedere politic, ci și moral. Traian Băsescu voia să se prezinte în fața românilor ca un președinte responsabil, dar în final nu face decât să demonstreze cât de rupt de realitate a ajuns în ultimele luni. Probabil că încă se crede cel mai important om politic din țara noastră, liderul providențial pe care toți românii trebuie să îl urmeze împotriva mafiei reprezentate de actuala putere.

Una din temele favorite din discursurile lui Traian Băsescu este aceea a responsabilității pe care domnia sa o are ca președinte al României. În realitate, liderul de la Cotroceni a reușit prin prestațiile publice de marți să distrugă ceea ce mai rămăsese din prestigiul funcției de care a abuzat în ultimii zece ani în mod constant.

În loc să fie un mediator între puterile statului, Traian Băsescu nu știe decât să creeze situații conflictuale, comportându-se nu ca președintele României, ci ca un politician de mâna a doua care dorește să crească cota electorală a unui partid de duzină. În final, cele aproape trei ore de atacuri continue la adresa premierului Victor Ponta demonstrează cât de jos a putut ajunge Traian Băsescu, care a reușit să împroaște cu noroi nu imaginea primului-ministru, ci propria imagine și prestigiul propriei sale funcții.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
08 mai, 2014
fan Sultanescu
de prin presa curenta adunate si transmise..
Ziarul Bursa:
Reporter: Mătuşa procurorului Panait susţine: "Domnul Ponta ştie exact cine se ascunde în spatele asasinării procurorului Panait! Nu-l învinuiesc personal pe domnul Ponta, dar sunt convinsă că ştie exact cine se ascunde în spatele asasinării. S-a lăudat că i-a fost prieten, aştept cu nerăbdare să ajungă la Putere să văd dacă va redeschide dosarul, căci a fost crimă, nu suicid, aşa cum s-a susţinut". Cum comentaţi?
Alexandru Lele: Ar trebui să răspundă cel vizat de aceste afirmaţii. Mie îmi este clar că Victor Ponta este unul dintre cei mai puţin interesaţi să se stabilească adevărul cu privire la moartea lui Cristian Panait. În realitate, Ponta se teme de acest adevăr. Oricum, şi dacă ar mima un oarecare demers instituţional pentru "redeschiderea" dosarului, el ştie că va fi iarăşi urecheat dacă vorbeşte fără aprobare despre acest subiect.
08 mai, 2014
tadeus
Manipulare
De ce nu comentezi si nu respingi sau aprobi acuztiile pe care Presedintele le-a facut vizavi de mitomanul Ponta ?

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ