Ipocrizia lui Băsescu față de românii din afara granițelor nu are limite

| 08 mai, 2014

Având în vedere că românii din diaspora i-au dat lui Traian Băsescu cel de-al doilea mandat, președintele s-a gândit că nu strică să-i mai bage puțin în seamă pe aceștia prin prisma alegerilor europarlamentare și prezidențiale din acest an.

Timp de două mandate, președintele a avut zero contribuții la îmbunătățirea vieții românilor de peste hotare; ieri, însă, aflat în plină campanie pentru Udrea și PMP, șeful statului nu a ratat prilejul să verse o lacrimă la premierea unor personalități ale comunităților românești din Serbia, Ucraina și Republica Moldova. Având în vedere că românii din diaspora i-au dat lui Băsescu cel de-al doilea mandat, președintele s-a gândit că nu strică să-i mai bage puțin în seamă pe aceștia prin prisma alegerilor europarlamentare și prezidențiale din acest an.

Vocea tremurândă a lui Băsescu din timpul evenimentul de premiere izvorăște din disperarea sa de a trage cu dinții de putere prin intermediul Elenei Udrea și a PMP. Este a doua oară când Băsescu pânge anul acesta, prima dată actul teatral fiind performat în fața tinerilor magistrați și a dovedit că șeful neoficial al PMP are un ghimpe în coastă care nu-l lasă să doarmă cu gândul că va înfunda pușcăria după terminarea mandatului. Atunci, președintele a declarat "Dacă, vreodată, voi ajunge în faţa dumneavoastră în instanţa în care lucraţi, o să vă rog să vă aduceţi aminte că nimeni (se îneacă a plâns - n.r.) nu este mai presus de lege ... Vă mulţumesc mult, aveţi o meserie grea şi extraordinar de importantă". Prin urmare, plânsul este pentru Băsescu o tehnică de manipulare pe care o folosește ori de câte ori are ocazia.

Ipocrizia lui Băsescu față de românii din afara granițelor nu are limite, în condițiile în care românii din diaspora nu au reprezentat niciodată o prioritate pentru Băsescu și interesul este, fără îndoială, unul electoral. Acest tip de comportament este caracteristic președintelui și nici acum, pe ultima sută de metri, nu se dezice. Interesul poartă fesul, iar evenimentul de ieri nu este decât începutul unei campanii de promovare a PMP și de transfer de simpatie, presupunând că mai există vreun român care să-l aprecieze pe Băsescu, către Elena Udrea și partidul său de casă. De acum ne putem aștepta la tot felul de astfel de momente, mai mult sau mai puțin solemne.

Ceea ce atrage atenția este formularea mulțumirilor către personalitățile premiate - „Vă mulțumesc că nu v-ați săturat de România”. Iar, în stilui caracteristic, Băsescu nu face decât să umilească românii, fie ei din țară sau de peste hotare, lucru pe care îl practică de aproape zece ani. Poate din această cauză este atât de revoltat că Victor Ponta refuză decorarea celor mai vehemenți oameni împotriva românilor, a valorilor României și a identității naționale – H.R. Patapievici și Mircea Mihăieș. Acest tip de pseudointelectuali sunt pe placul lui Băsescu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
08 mai, 2014
dan
base
mereti in plm de comunisti, nu recunoasteti valorile. ponta, dragnea si restul sunt niste mascarici, cum puteti manipula oamenii in halul asta ?
09 mai, 2014
ziarist Obiectiv
suntem croiti pe calapodul lui Sultanescu si a lui Ponta
mai concret,suntem politruci cu scoala si copiem in frenezie..
suntem la fel ca liderul nostru european,care nu are nici liceul...
chiar,la ce ne trebuie liceul?
Zgonea si Nicolicea s-au descurcat atata timp si fara...

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ