Băsescu: Ponta minte. Decorarea lui Opriş a fost propusă înainte de accidentul din Apuseni

| 08 mai, 2014

Preşedintele Traian Băsescu a declarat joi că premierul Victor Ponta 'minte' atunci când pune refuzul decorării directorului Serviciului de Telecomunicaţii Speciale (STS), Marcel Opriş, pe seama accidentului din Apuseni.

 

'Am văzut declaraţia legată de refuzul de a contrasemna decretul pentru decorarea generalului Marcel Opriş, directorul STS. A pus-o Victor Viorel Ponta, în stilul caracteristic, pe seama accidentului din Apuseni. Minte! Minte, pentru că decorarea generalului Marcel Opriş a fost propusă pe data de 11 noiembrie 2013, alături de multe alte decrete de decorare specifice acţiunilor care se desfăşoară în preajma Zilei Naţionale. De regulă, Armata, Internele, structurile militarizate au momentul avansărilor şi momentul decorării în preajma Zilei Naţionale, iar data de 19 noiembrie a fost o dată optimă pentru a transmite pentru contrasemnare decrete pentru câteva zeci de ofiţeri din toate structurile militarizate', a afirmat preşedintele Băsescu la Palatul Cotroceni.

Şeful statului a spus că este evident că prim-ministrul nu a vrut să contrasemneze acest decret, arătând că el n-a făcut nicio intervenţie pentru ca acest lucru să se întâmple.

'Dar astăzi, în mod mincinos, s-o pună pe seama accidentului din Apuseni, care s-a petrecut două luni mai târziu, pe 20 ianuarie 2014, face parte din modul de a minţi al acestui premier. El a vrut de la bun început să nu-l decoreze pe Marcel Opriş, să pândească momente pentru a-şi lua în subordine STS, aşa cum a făcut-o cu DGIPI, cum a făcut-o cu Poliţia, cu şeful Poliţiei, cum a făcut-o cu Direcţia de Informaţii a Armatei. Este goana după puterea absolută a acestui individ', a susţinut preşedintele Băsescu.

El a mai spus că acuzaţiile aduse de prim-ministru STS, potrivit cărora Serviciul ar fi avut obligaţia să identifice locul în care s-a prăbuşit avionul din Apuseni, sunt tot o minciună.

'STS-ul nu are capabilităţi decât să transmită un cod la ISU, cod din care rezultă celula în care s-ar afla avionul, şi nicidecum nu are capacităţi de identificare a poziţiei. Deci este evident ca premierul are ca obiectiv să-şi aducă în subordine STS-ul şi acesta este motivul real pentru care nu a contrasemnat decretul de decorare al lui Marcel Opriş. La acea vreme nu avea nicio legătură. Mai urmau două luni până la prăbuşirea avionului din Apuseni', a afirmat Băsescu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
08 mai, 2014
hiris
Ponta minte
Ma bucur ca toata lumea nu face decat sa minta!Macar Presedintele nu minte!El doar rastalmaceste!

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ