Afacerea Nana are iz penal. Traseul banilor dirijați de Udrea spre moșia familiei Băsescu

| 08 mai, 2014

În ultima vreme au apărut niște informații foarte interesante despre cazul Nana. Încă din 2009, pe când era ministru interimar al Mediului, Elena Udrea a pregătit terenul de la Nana pentru președintele Traian Băsescu.

Udrea a alocat bani de la această instituție în vederea amenajării unor lucrări inexistente, în mod ilegal, dar și împotriva voinței fostului premier Emil Boc. Traseul banilor pentru comuna Nana a fost supervizat de preferata de la Cotroceni încă de acum 5 ani.

Coincidență sau nu, Elena Udrea, în scurta perioadă cât a fost ministru al Mediului, a deprins mai  multe acțiuni care să ajute la finanțarea comunei Nana. Primăria Piatra Neamț condusă de Gheorghe Ștefan, zis Penalti,  a beneficiat, de asemenea, ilegal de  banii publici de la ministerul Elenei Udrea, conform unui raport întocmit de Corpul de control al Guvernului, pe baza căruia a fost sesizat Parchetul.

În perioada octombrie – decembrie 2009, respectiv când era ministru interinar Elena Udrea, au fost găsite nereguli ce privesc proiecte finanțate din bugetul Fondului de Mediu în cadrul Programului Național de Îmbunătățire a Calității Mediului, prin realizarea de spații verzi în mai multe localități din țară.

Astfel, potrivit raportului Corpului de Control, primăriile din două orașe și nouă comune ar fi făcut nereguli cu bani publici, prin atribuirea unor contracte de realizare a spațiilor verzi fără licitație. Inspectorii au ajuns la concluzia că municipiului Piatra Neamț i-a fost acordată din Fondul de Mediu o finanțare nerambursabilă de 1,8 milioane lei.

Drept urmare, Guvernul a anunțat că a sesizat organele penale, pe baza acuzației, că în perioada 2009 – 2012, mai multe administrații locale, printre care cea PDL din Piatra Neamț, condusă de Gheorghe Ștefan, și Corbii Mari, primar fiind Constantin Anghel, au comis nereguli în utilizarea Fondului de Mediu pentru proiecte din Programul spațiilor verzi.

Documentele arată cum Elena Udrea a gestionat banii atât în interesul său și al prietenilor pedeliști primari, cât și ingineria păzirii traseul banilor pentru comuna Nana. Scheletul traseului banilor  în ani este următorul: în 07.10.2009 –inițiativa fără vize și anexe a HG a Elenei Udrea pentru ca în data de 21.10.2009 – Emil Boc  să decidă în ședința de Guvern să retrimită inițiativa.

SGG îi trimite pe 23.10.2009 înapoi Elenei Udrea Hotărârea de Guvern, iar pe 16.10.2009 – proiectul revine la Guvern în formă inițială, numai că semnăturile aparțin Elenei Udrea, ca ministru interimar al Mediului, Ministrului Finanțelor și ale unui secretar de stat de la Ministerul Justiției.

Să ne amintim că în data de 9 septembrie 2013, Ioana Băsescu a luat, un credit în lei de la CEC Bank, în valoare de 4,6 milioane lei, pentru a cumpăra un teren de 290 hectare din județul Călărași, împrumut ce este garantat cu soldurile prezente și cu terenul agricol achiziționat.

Practic, potrivit proiectului ce a fost publicat în Monitorul Oficial pe 21 decembrie 2009, comuna Nana s-a bucurat de suma de 460. 000 de lei pentru realizarea unei zone verzi. Astfel, Elena Udrea și Traian Băsescu va trebui să răspundă pentru implicarea încă din 2009 în afacerea de la Nana, întrucât există documente care demonstrează implicarea Elenei Udrea în achiziționarea de către fiica cea mare a președintelui, Ioana Băsescu, a terenului de la Nana.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

4 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
08 mai, 2014
gogu
mirare
mai nene stan , matale nu vezi ca tot ce graiesti acolo este aiurea si nu se leaga de nici un fel ? ? ?
eu inteleg ca trebuie sa faci jocul cui te plateste , dar , ai putina mila de logica celor ce le sustii ! ! ! ! ! !
08 mai, 2014
Ciprian Stan-ziarist
scuze tie,cetitorule...
n-avem treaba cu logica..
suntem platiti sa nu avem logica si bun simt
cu sinceritate si pentru conformitate:Dan Sultanescu,consilier al PM
09 mai, 2014
jenica
nana
Mestere Sultanescu singur ne spui ca incerci atat cat poti sa comentezi culisele vietii politice romanesti. Pai nene,nu poti chiar deloc.Stii de ce ? Pentru ca arati cat esti de mic doar laudandu-te ca esti consilierul PM.Pe cine naiba si cum consiliezi ? Esti chior nu vezi gogomaniile de la gura PM? Sau esti cartita a lui Base , cum mai degraba pari ,prin rezultatul consilierilor dumitale si a altora asemenea . Are dreptate dl Gogu,nu ai pic de logica .Ori ai fost coleg cu Oprisan la liceul agricol ? La caracter vad ca te asemeni...
08 mai, 2014
cantautor
Dle Sultanescu,
consilier al Dlui Ponta
ce inseamna amenajarea de spatii verzi,in ce a constat cheltuirea acestor bani,la Nana?
amenajarea de spatii verzi s-a facut pe terenurile arabile ale italianului?
ce legatura are alocarea prin guvern a unor sume in 2008-2009 cu terenul Ioanei Basescu?
are aceeasi legatura cu banii alocati lui Palada pentru reclama,colocvii,simpozioane,via dvoastra?
ar putea fi tot penala chestiunea?
sigur,nu astept raspuns de la un absolvent de "Stefan Gheorghiu",rebotezat...
unde bunul simt nu e,nimic nu e...

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ