Băsescu face orice pentru prietena sa blondă: campanie deșănțată, voturi și bani…

| 07 mai, 2014

Deși înainte mai făcea joc de glezne cu un Boc sau cu un Morar și îi mai ducea cu zăhărelul pe credulii Antonescu și MRU, Traian Băsescu a făcut foarte clar în ultima perioadă faptul că, dacă Elena Udrea va candida, va avea parte de toată susținerea lui.

Întrebat în mod expres de candidatura fostului ministru al dezvoltării, marți, președintele a răspuns fără echivoc: "Categoric, da, dacă ar candida, aş pune votul meu în urnă pentru Elena Udrea”.

Traian Băsescu a fost, de altfel, primul care să facă referire la o posibilă candidatură a doamnei Udrea. În lunile trecute, președintele a făcut mai multe declarații, în care făcea trimitere la potențialul electoral al șefei PMP, pentru alegerile din toamnă. “Cred că Elena Udrea poate să îl bată pe Victor Ponta, fizic, dacă e nevoie, dar, în alegeri, nu îmi dau seama ce ar putea să facă, de cât ar putea să crească”, spunea acesta, în martie. Acum se pare că președintele s-a lămurit și în privința alegerilor.

Băsescu a lăudat-o cu generozitate pe doamna Udrea, pentru că este un om cinstit, nu a fost implicată în afaceri dubioase și a avut o stare materială bună dinainte de intrarea în politică: avea Mercedes, casă și terenuri. A insistat asupra calităților morale ale dânsei, ba chiar a și garantat pentru ele. Or, acum câțiva ani, deși era încă de pe atunci sub influența admirației nețărmuite pentru calitățile doamnei Udrea, Băsescu declara că nu ar lua-o în considerare pentru o funcție înaltă. “Nu aş nominaliza-o pe Elena Udrea ca prim-ministru. Funcţiile înalte implică experienţă de viaţă. [...] Exclud un candidat femeie şi la preşedinţia partidului şi la Preşedinţia României”, afirma Băsescu, în 2010. Deci, ori Elena Udrea a devenit mai ‘bărbat politic’ între timp, ori președintele s-a răzgândit în privința șanselor unei femei pentru Președinție. Nu este vorba de o ‘reevaluare’ a doamnei Udrea de către cel care a promovat-o în politica mare, președintele având întotdeauna o părere foarte bună despre protejata sa. Probabil că Traian Băsescu a devenit mai încrezător acum în posibilitățile ei de a aduna electorat într-un eventual tur doi în alegeri, în eventualitatea în care joacă strategic.

În eventualitatea în care nu joacă strategic, adică joacă la cacealma, declarațiile lui Traian Băsescu nu valorează nici cât curentul electric care aprinde pixelii prin care sunt afișate, iar motivația lui mai bine să rămână ascunsă. Chiar ați vrea să știți, de exemplu, la ce se referea președintele în 2009, când spunea despre Adriana Săftoiu: “Ți-a poftit suflețelul să-ți fie soțul șef de serviciu secret, ți l-a făcut președintele șef de serviciu secret”. Chiar ați vrea să știți modul propriu-zis prin care o consilieră a președintelui ajunge să exercite atâta influență asupra primului om în stat? Ați vrea să știți cum a aflat Băsescu de ‘pofta suflețelului’ doamnei Săftoiu? Eu cred că nu. Atunci, să considerăm că președintele trece doar printr-o nouă etapă de generozitate, iar Elenei Udrea taman acum ‘îi poftește suflețelul’ la Cotroceni.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ