Crin Antonescu: Ponta l-ar fi vrut pe Mugur Isărescu preşedinte

| 07 mai, 2014

Crin Antonescu a declarat, miercuri seara, că premierul Victor Ponta a cochetat mult timp cu ideea ca şeful BNR, Mugur Isărescu, să fie viitorul preşedinte al României.

Crin Antonescu a declarat, miercuri seara, că premierul Victor Ponta a cochetat mult timp cu ideea ca şeful BNR, Mugur Isărescu, să fie viitorul preşedinte al României.

Antonescu a menţionat că, în opinia sa, Guvernul Ponta este un guvern modest, fără personalitate.

'A fost destul de clar că domnul Ponta nu a acceptat vreodată foarte serios că preşedinţia României ar putea încăpea pe mâna unui alt om politic, de exemplu eu, cel pe care spunea că îl susţine. Asta nu înseamnă neapărat că era hotărât sau că îşi dorea sa fie domnia sa candidat. Cred că a cochetat mult cu ipoteza Isărescu, un Isărescu neutralizat care să oficieze restrâns la Cotroceni, în vreme ce domnul Ponta şi PSD guvernau ţara, poate că a sperat la ipoteza unui om neutru politic, provenit din altă zonă, asta cred eu. Guvernul Ponta e foarte mult televizor, (...) guvernarea e modestă, fără personalitate, care nu face opţiuni', a susţinut Antonescu într-o emisiune B 1 tv.

De asemenea, prim-vicepreşedintele PNL, Klaus Iohannis, a afirmat că planul lui Victor Ponta de a candida la preşedinţie este unul vechi, însă s-a declarat surprins de amânarea anunţului oficial al premierului în această privinţă

'Părerea mea este că a fost un plan vechi, nu mi s-a părut nimic surprinzător aici, este poate surprinzătoare amânarea anunţului formal, dar probabil că există o echipă de specialişti care aşa îl sfătuieşte pe preşedintele PSD. După părerea mea, primul ministru a avut această intenţie de multă vreme, cred că cel târziu la începutul anului 2013 a apărut această idee. Greu de spus de ce nu a vrut domnul Ponta să fiu vicepremier. (...) Am simţit foarte repede că nu suntem doriţi acolo. Pot să-mi imaginez că au fost oameni cărora nu le-ar fi convenit deloc acest lucru, poate din felul meu direct de a aborda direct foarte multe teme aş fi putut deranja pe unul sau pe altul', a spus Iohannis.

În ceea ce priveşte Guvernul Ponta, edilul Sibiului a afirmat că are foarte puţină personalitate: 'Am sperat că vine un guvern cu suflu nou, cu oameni care înţeleg unde s-a greşit în anii 2008, 2009, 2010, oameni care vin cu un concept modern şi vor să schimbe lucrurile care au fost evident greşit abordate. (...) S-a promis o schimbare, s-au promis măsuri economice profunde şi nu s-au făcut. Guvernul are, în momentul de faţă, foarte puţină personalitate, sunt măsuri care se iau de azi pe mâine, se iau măsuri puţine, mai degrabă pe partea socială decât pe partea de încurajare a economiei reale, lucrurile nu au o linie clară', a adăugat Iohannis.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ