Continuă confirmările – PNL a rupt USL ca să meargă pe mâna oamenilor lui Băsescu

| 08 mai, 2014

De la o vreme încoace sosesc pe bandă rulantă noi confirmări ale intenției partidului lui Crin Antonescu de a se alia cu formațiunea condusă de Vasile Blaga. Astfel, în timp ce Tinel Gheorghe aunța că democrat-liberalii au intenția de sprijini moțiunea de cenzură pe care liberalii se tot străduie să o inițieze de vreo câteva săptămâni, Ludovic Orban confirma la

Adevărul Live că o colaborare între PNL și PDL este certă.

”O colaborare între PDL şi PNL este certă. Însă alianţa trebuie să se realizeze natural, nu poţi crea un CAP. Ar avea reprezentanţi în autorităţile locale. PNL are 900 de primari, iar PDL, 700. S-ar putea construi majorităţi în foarte multe consilii judeţene”, a precizat deputatul liberal.

Ludovic Orban nu face astfel decât să confirme ceea ce a putut constata o țară întreagă. După ruperea USL și trecerea în opoziție, liberalii au schimbat cu o rapiditate ieșită din comun foaia și și-au reconsiderat complet politica de alianțe.

Astfel aproape imediat, PNL-iștii lui Crin Antonescu au început să lucreze cot la cot în Parlament cu democrat-liberalii și au existat multiple situații în care cele două formațiuni și-au suplinit reciproc atacurile la baionetă împotriva majorității sau și-au susținut propunerile legislative. În acest context, colaborarea pe care cele două partide au anunțat-o pentru moțiunea de cenzură nu reprezintă decât cireașa de pe tortul unei colaborări care a mers ca pe roate în ultimele luni la nivelul Legislativului.

Dar Ludovic Orban nu se mărginește la a anunța un fapt care este de acum de notorietate publică. Liderul liberal vorbește despre formalizarea acestei colaborări printr-o alianță și pomenește chiar de faptul că au existat deja tatonări în acest sens între conducerile celor două formațiuni politice.

Altfel spus, Ludovic Orban recunoaște că PNL se pregătește de a doua trădare majoră a electoratului USL, după ruperea efectivă a Uniunii, și că își va puhne în curând pirostriile cu PDL, partidul care a girat tăierea salariilor și a pensiilor și împotriva căruia românii au ieșit în stradă în iarna lui 2011-2012. Motivul?

Crin Antonescu este în cădere liberlă în sondaje și nu mai are prin propriile forțe și ale formațiunii pe care o conduce nicio șansă să aspire nici măcar la intrarea în turul al doilea al prezidențialelor, darămite la câștigarea competiției. Așa încât, în disperare de cauză, PNL a căutat alternative.

Cum însă ambiția lui Traian Băsescu de a o vedea președinte pe Elena Udrea și lipsa de organizare în teritoriu au scos din ecuație varianta unei alianțe cu PMP, singura variantă posibilă și pe care liberalii s-au grăbit să o îmbrățișeze cu cinism a rămas formațiunea lui Vasiel Blaga.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
09 mai, 2014
fan Sultanescu
Dle Sultanescu,vad ca dupa opinia dumneavoastra,un partid din opozitie,respectiv PNL ar trebui sa colaboreze cu puterea...
Este ca si cum pe dumneavoastra va plateste Ponta si ati scrie negativ despre el..
nu ca n-ar merita,dar mercenarul ramane mercenar...
chiar daca este doar consultant

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ