Iohannis a devenit un fel de păpuşă Barbie, jucăria preferată a lui Crin

| 08 mai, 2014

Aflat într-o criză de imagine acută, Crin Antonescu l-a scos din nou de la naftalină pe edilul Sibiului, Klaus Iohannis. În speranţa că ar mai putea stoarce câteva procente de pe urma lui, Antonescu îl plimbă pe Iohannis prin studiourile TV mai ceva ca pe sfintele moaşte.

Cu toate acestea, atunci când vine vorba de o posibilă rocadă la prezidenţiale între cei doi, Antonescu nici nu vrea să audă.

Miercuri seară liderii PNL i-au făcut o vizită de curtoazie noului lor prieten, Robert Turcescu. Cei doi liberali s-au aflat pentru prima dată în această formulă în platourile celor de la B1TV. Poate de aceea, Robert Turcescu a încercat pe cât posibil să-i facă să se simtă cât mai confortabil. Ciudat de amabil, ba chiar pe alocuri umil, Turcescu nu a semănat deloc cu cel care-l numea odinioară pe şeful PNL, “Crin Antenescu”. Ce-i drept, nici Crin Antonescu nu mai seamănă cu cel care era odată.

După ce l-a folosit pe Iohannis drept pretext pentru a rupe USL-ul, Antonescu încearcă din nou să scoată iepurele din joben, de primarul Sibiului legându-se toate speranţele preşedintelui PNL pentru salvarea carierei sale politice. Prin afişarea alături de Iohannis, Antonescu speră la o transfuzie cu sânge proaspăt pentru a-şi mai curăța imaginea puternic erodată în ultimii ani. În acelaşi timp, Antonescu refuză cu vehemenţă o posibilă rocadă la prezidenţiale între el şi primarul Sibiului. Şi asta în ciuda tuturor sondajelor care confirmă scăderea sa dramatică, atât în intenţia de vot cât şi la capitolul încredere. De altfel, ultimele studii realizate indică o cotă de încredere extrem de ridicată pentru primarul Sibiului, Klaus Iohannis bucurându-se de încrederea a 38% dintre repondenţi. La polul opus, doar 16% dintre cei chestionaţi îi mai acordă încredere lui Crin Antonescu. Mai grav pentru preşedintele PNL este faptul că acesta se menţine la o cotă de încredere sub cea a preşedintelui Traian Băsescu.

“Când am venit în PNL, am făcut-o să îl sprijin pe Crin Antonescu, nu să îi iau locul. Cred că domnul Antonescu va fi preşedinte”, a spus cuminte Iohannis.

S-ar părea că la mijloc există o înţelegere mai veche între cei doi, lui Iohannis fiindu-i promisă funcţia de preşedinte al PNL odată cu ipotetica plecare la Cotroceni a lui Crin Antonescu. Acest lucru a fost sugerat chiar de către Antonescu, care doreşte să-l ungă rege al liberalilor pe edilul Sibiului după ce acesta îşi va fi încheiat actualul mandat de preşedinte al PNL.

“Nu numai că e persoana potrivită, dar domnul Klaus Iohannis succede la preşedinţie deoarece deţine în prezent funcţia de prim-vicepreşedinte. Nu e o criză de succesiune. Atunci când va exista un congres al PNL şi eu nu voi candida, fără îndoială, Klaus Iohannis e cel mai potrivit”, a afirmat Antonescu, demonstrând că democraţia în Partidul Naţional Liberal este deja un lucru demodat.

Rămâne de văzut cât va mai accepta Iohannis statutul de jucărie purtată dintr-un studio TV în altul, dar este cert că după 25 mai, nici Iohannis nu-l va mai putea salva pe Crin Antonescu.

Tag-uri: antonescu, iohannis, PNL
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
08 mai, 2014
Sultanescu Magnificu
Solistul Cezar Ouatu s-a înscris, miercuri, în PSD, intrând în organizația din Ploiești a partidului.
El a declarat că importantă este "alchimia" creata intre el și PSD, probabil între el și Victor Ponta.
Ponta – Ouatu, iată un viitor nou cuplu în politica...
08 mai, 2014
cantautor
ne doare-n palarie de Antonescu...
in boruri,de Ponta
important este ca dreapta sa dea presedintele in 2014

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ