Liberalii au luat-o razna. Ieri cereau neimpozitarea profitului reinvestit. Azi, s-au răzgândit

| 09 mai, 2014

Inconsecvența în care dau dovadă liberalii în privința implementării neimpozitării profitului reinvestit se datorează unui calcul pur electoral, subordonații lui Crin Antonescu nefiind deloc interesați de bunul mers al economiei românești.

Guvernul condus de Victor Ponta a înțeles că întreaga creștere economică din ultimii 2 ani are nevoie de măsuri suplimentare pentru a asigura sustenabilitatea și continuitatea performanțelor. În această privință, executivul a venit în întâmpinarea așteptărilor mediului de afaceri prin adoptarea de la 1 iulie a măsurii de neimpozitare a profitului reinvestit. Deși liberalii își anunțaseră sprijinul pentru această măsură atât în cadrul USL cât și ulterior, aceștia s-au răzgândit zilele acestea, dând încă o dată dovadă de incosecvență.

Într-un interviu acordat de Klaus Iohannis pentru cotidianul ”Evenimentul Zilei”, acesta critică Guvernul pentru adoptarea de la 1 iulie a măsurii de neimpozitare a profitului reinvestit. „Ordonanța pe care tocmai a adoptat-o guvernul privind neimpozitarea profitului reinvestit este doar o măsură electorală, nefiind ceea ce aştepta mediul de afaceri, neavând rezultatele dorite. De aceea, PNL nici nu susține această inițiativă”, a devlarat Klaus Iohannis.

Declarația lui Klaus Iohannis vine în contradicție flagrantă cu pozițiile exprimate până acum de către PNL. Nu este nici o luna de zile de când PNL, în frunte cu Crin Antonescu cerea sus și tare adoptarea scutirii de impozit pe profitul reinvestit. Ba mai mult, liderul liberal amenința în luna martie cu depunerea unei moțiuni de cenzură în cazul în care executivul nu adoptă această măsură. "Decizia PNL este să cerem Guvernului Ponta 3 să adopte până la 1 mai anul curent măsura scăderii CAS cu 5% şi măsura neimpozitării profitului reinvestit. Dacă nu se va întâmpla, atunci PNL va depune moţiune de cenzură", a declara la acea vreme președintele PNL.

Inconsecvența în care dau dovadă liberalii în privința implementării neimpozitării profitului reinvestit se datorează unui calcul pur electoral, subordonații lui Crin Antonescu nefiind deloc interesați de bunul mers al economiei românești. Crin Antonescu și PNL au sperat că încercând să pună presiune pe Guvern să aplice cât mai devreme măsura de neimpozitare a profitului vor reuși să își consolideze profilul de opoziție și să stopeze căderea accentuată din sondaje. Însă, cum socoteala de acasă nu se potrivește cu cea din târg, Guvernul a dat calculele liberalilor peste cap, adoptând în aprilie ordonanța care prevede scutirea profitului reinvestit începând cu 1 iulie. Mai mult, premierul a anunțat că și reducerea CAS va rămâne o prioritate care se va transforma probabil în certitudine tot începând cu 1 iulie.

În aceste condiții, moțiunea de cenzură pe care liberalii intenționau să o depună la adresa Guvernului a rămas fără un obiect. Cum executivul a decis deja implementarea măsurii de neimpozitare a profitului și reducerea CAS, PNL încearcă să ”o dea cotită” și să schimbe din mers întreaga argumentație prin vocea lui Klaus Iohannis, dând astfel o nouă măsură a inconsecvenței și demagogiei ieftine care le caracterizează discursul de opoziție.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ