Ponta a întârziat la dineul Casei Regale: Am primit permisiunea de la Alteța Sa de a și munci înainte

| 07 mai, 2014

Premierul Victor Ponta a participat, miercuri seara, la dineul oferit de Casa Regala a Romaniei, cu ocazia zilei de 10 mai, Ziua Regelui.

Ponta a fost intampinat de jurnalisti, la eveniment, care i-au pus intrebari pe teme de actualitate, cum ar fi cel legat de afacerea Nana, dar premierul a refuzat sa comenteze, spunand ca nu poate vorbi in fata unei cladiri "respectabile" despre "doamne nerespectabile", facand trimitere la Elena Udrea.

"O sa-mi cer scuze, dar din fata unei cladiri in care sunt evenimente legate de Casa Regala nu pot sa fac comentarii politice. Toate lucrurile grave pot sa astepte pana plec din fata acestei institutii respectabile si dupa aceea discutam despre doamne nerespectabile", a spus premierul Ponta.

Totodata, intrebat de jurnalisti de ce nu s-a prezentat la dineu de la ora 19:00, asa cum era programat, Victor Ponta a spus ca nu a fost vorba despre o intarziere, ci ca a primit "permisiunea de la Alteta sa Regala de a si munci inainte".

Intrebat cum ar vedea o coabitare cu Casa Regala sau o trecere a Romaniei de la republica la monarhie, seful Guvernului a raspuns: "Cu regii, cu monarhii, dupa cum stiti foarte bine, nu se coabiteaza. Peste tot in Europa monarhii isi respecta statutul si nu au existat acest gen de probleme. Eu sunt foarte mandru de faptul ca alaturi de domnul Tariceanu am putut sa deschidem un moment istoric - discursul regelui in Parlamentul Romanie, dupa 64 sau 65 de ani".

De asemenea, Victor Ponta a amintit ca a sustinut, la proiectul de revizuire a Constitutiei, mentionarea Casei Regale si a Bisericii Ortodoxe ca fundamente ale statului roman modern.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ