Dobriţoiu: Comisia pentru apărare va audia, în perioada următoare, conducerile MAI, MApN şi STS

| 25 feb, 2014

Membrii Comisiei pentru apărare a Senatului vor chema la audieri, în perioada următoare, conducerea Ministerului de Interne, a Ministerului Apărării şi a Serviciului de Telecomunicaţii Speciale în vederea găsirii soluţiilor care să conducă la creşterea calităţii coordonării interguvernamentale în situaţii de criză, a anunţat, marţi, preşedintele Comisiei, liberalul Corneliu Dobriţoiu.

Acesta a ţinut să precizeze că membrii Comisiei nu şi-au propus să ancheteze accidentul petrecut în Munţii Apuseni dincolo de aspectele legislative, urmând ca aspectele tehnice să fie analizate de către organele de cercetare penală.

'Vom începe audierile cu instituţiile care se află sub controlul parlamentar al Comisiei pentru apărare - Ministerul de Interne, STS, Ministerul Apărării, urmând ca ulterior să facem solicitare şi către Ministerul Transporturilor pentru a avea un efort conjugat în armonizarea cadrului legislativ, dacă va fi cazul. Vom adresa invitaţii şefilor instituţiilor care, bineînţeles, au libertatea să aducă personalul tehnic în susţinerea punctelor de vedere pe care le vor prezenta Comisiei. (...) Raportul Comisiei îşi propune să identifice, în funcţie de punctele de vedere ale instituţiilor cu referire la evaluarea cadrului legal, priorităţile privind amendarea acestui cadrul legal, în aşa fel încât să crească nivelul şi calitatea coordonării interguvernamentale', a spus Dobriţoiu.

Senatorul PNL a adăugat că membrilor Comisiei pentru apărare le lipseşte expertiza specialiştilor care ar putea explica condiţiile în care s-a petrecut accidentul din Apuseni.

'Audierile se vor face având ca obiectiv armonizarea cadrului legal pentru a oferi o eficienţă cât mai mare intervenţiei guvernamentale în situaţii de urgenţă. De la bun început am stabilit că nu facem anchetă, nu ne substituim celorlalte organe ale statului. După cum ştiţi, procuratura lucrează intens pentru stabilirea adevărului. Nu avem expertize pentru a răspunde întrebărilor tehnice vizavi de starea aparaturii, dacă au fost calibrate, n-au fost calibrate, de procedurile care trebuiau parcurse înainte de decolare, dacă s-a luat cea mai bună decizie... Chestiunile tehnice vor fi rezolvate de către organele de cercetare penală', a mai spus Dobriţoiu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ