Ponta: Numai în România sistemul 112 este la Președinție, ca să știe Băsescu ce vorbim noi la telefoane

| 25 mar, 2014

Premierul Victor Ponta a declarat marți că sistemul 112 trebuie să se afle în coordonarea operativă a Departamentului pentru situații de urgență și că doar în România acest sistem este la Președinție "ca să știe Traian Băsescu ce vorbim noi la telefoane".

"Unde se va afla sistemul 112 va decide Parlamentul. Sunt șef al Guvernului și nu pot să comentez în niciun fel ce decide Parlamentul. În continuare cred, dincolo de disputele politice cu domnul Băsescu, dispute care vor exista cât va fi în funcție, că dânsul în afară de asta nu știe să facă altceva, cred că sistemul 112 trebuie să se afle în coordonarea operativă a Departamentului pentru situații de urgență, cel condus de domnul Arafat. Cum vom ajunge la această organizare în condițiile unui domn Băsescu care va contesta, va țipa, va minți, va spune că afectăm sistemul. Nu îl afectăm. 112 este peste tot în Europa la Ministerul de Interne sau la Ministerul Apărării, nu e nicăieri la Președinție, numai în România e la Președinție ca să știe domnul Băsescu ce vorbim noi la telefoane", a spus Ponta la Palatul Parlamentului, conform Agerpres.

Deputații au adoptat tacit marți propunerea legislativă pentru modificarea Legii privind organizarea și funcționarea Serviciului de Telecomunicații Speciale (STS).

Proiectul prevede că STS se reorganizează ca Departament de Telecomunicații Speciale, structură cu personalitate juridică, în subordinea MAI, condusă de un secretar de stat, ajutat de trei subsecretari de stat, numiți și eliberați din funcție prin decizie a prim-ministrului.

Potrivit raportului Comisiei pentru administrație publică și Comisiei pentru apărare, patrimoniul MAI include și pe cel al STS, posturile și personalul STS se preiau sau, după caz, se transferă în interesul serviciului la MAI, în condițiile legii, cu menținerea funcțiilor deținute.

Propunerea legislativă a fost adoptată tacit de Camera Deputaților în calitate de prim for sesizat, în contextul în care termenul pentru dezbatere și vot final a fost depășit. Senatul este cameră decizională în cazul acestei inițiative.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
25 mar, 2014
Stefan
Asa este !
Asa este, Basescu este de vina el este de vina pt toate arestarile din Romania, si pt Becali....auzi tu asa doi oameni mari ca Becali si Nastase sa stea la puscarie ! Cel mao bun govern ar fi (dar nu vrea Basescu: Nastase prim ministru, Becali Presedinte, Fenechiu la interne, si Mazare la Finante. Asteptam ca Ponta sa-i ajute iar el sa fie procuror general si sa conduca toate puscariile !!!

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ