PNL foloseşte o minciună pentru a justifica depunerea unei moţiuni de cenzură

| 25 mar, 2014

Niciodată până la decizia de a trece în opoziție, PNL nu a vorbit despre adoptarea masurilor de reducere a CAS și de neimpozitare a profitului reinvestit de la 1 mai.

Invitaţia adresată de PNL premierului Ponta de a se adresa Parlamentului pe tema măsurilor de relaxare fiscală vizate de Executiv a reprezentat încă din start pretextul ideal pentru liberali de a declanşa atacuri la adresa foştilor parteneri de guvernare. Nu a contat că Victor Ponta a tratat demersul PNL cu maximă deschidere către dialog şi a acceptat să clarifice respectivele măsuri fiscale. Astfel, liberalii s-au năpustit asupra primului ministru. Mai întâi prin Ludovic Orban, care l-a luat la bani mărunţi pe premier pentru a mima că este o voce a opoziţiei, mai apoi prin Eugen Nicolăescu, fostul ministru al Sănătăţii fluturând ultimativ în faţa premierului Ponta teza moţiunii de cenzură.

“Dacă vreţi cu adevărat investiţii şi locuri de muncă în România, aveţi ocazia acum, în această dezbatere, să vă angajaţi în faţa Camerei Deputaţilor că veţi aproba cele două măsuri până la 1 mai, astfel încât să fie aplicate şi să producă efecte în economie începând cu 1 iulie. (...) Dacă Guvernul nu va lua nicio decizie clară până la 1 mai, atunci grupul parlamentar PNL este decis să depună o moţiune de cenzură la adresa Executivului”, a declarat Eugen Nicolăescu.

Trebuie spus răspicat însă că, niciodată până la decizia de a trece în opoziție, PNL nu a vorbit despre adoptarea masurilor de reducere a CAS și de neimpozitare a profitului reinvestit de la 1 mai. Acest termen reprezintă mai degrabă o găselniţă a liberalilor. Cât timp s-au aflat la guvernare, liberalii şi-au asumat deopotrivă termenul de 1 iulie 2014 pentru implementarea măsurilor de relaxare fiscală. Prin urmare, este evident că liberalii utilizează o minciună pentru a determine Cabinetul Ponta să devanseze calendarul stabilit anterior.

Desigur, insistenţa PNL de a impune data de 1 mai pentru adoptarea celor două măsuri nu este întâmplătoare. Formaţiunea lui Crin Antonescu se află într-o evidentă criză de identitate după abandonarea USL. În opoziţie, PDL tinde să ia faţa PNL, iar liberalii sunt în căutarea unor teme pe care să le poată exploata electoral.

Cu numai două luni până la alegerile europarlamentare, deci la o lună distanţă de intrarea în campanie electorală, PNL bate monedă pe discursul relaxării fiscale, doar-doar vor mai obţine ceva zestre de voturi din zona de dreapta a eşicherului politic.

Calculul PNL este fundamentat pe premise greşite fiindcă devoalează un dublu standard. Cât timp s-a aflat la putere, miniştrii liberali au girat calendarul convenit la nivelul Guvernului alături de partenerii internaţionali (FMI, BM şi CE). Acum, din tabăra opoziţiei, optica PNL s-a schimbat brusc şi solicită, într-un mod iresponsabil, implementarea reducerii CAS şi scutirea de impozit a profitului reinvestit cu două luni în avans.

Ameninţarea cu moţiunea de cenzură nu numai că nu va aduce beneficii PNL, dar va evidenţia retorica ipocrită şi inconsecventă a lui Antonescu & Co. Şansele ca PNL să treacă moţiunea de cenzură împotriva Cabinetului Ponta, în eventualitate în care un astfel de demers va fi iniţiat, sunt minime. PSD a coagulat în jurul său o majoritate parlamentară solidă şi nici eventuală pactizare a PNL, PDL şi PPDD nu va determina căderea guvernului din simplul motiv că cele trei formaţiuni nu au suficiente voturi pentru a genera o majoritate validă împotriva Executivului.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

3 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
25 mar, 2014
stefan
Good !
Asa este, Basescu este de vina el este de vina pt toate arestarile din Romania, si pt Becali....auzi tu asa doi oameni mari ca Becali si Nastase sa stea la puscarie ! Cel mai bun govern ar fi (dar nu vrea Basescu: Nastase prim ministru, Becali Presedinte, Fenechiu la interne, si Mazare la Finante. Asteptam ca Ponta sa-i ajute iar el sa fie procuror general si sa conduca toate puscariile iat tata socru Sarbu sef peste toti !!! - Mitrea sef la politie !!! Doamne ce bine ar fi !!!
25 mar, 2014
copilul lui Ciprian
tati,liberalii cei "rai",ma sperie...
ameninta cu motiunea..
liberalul bun "Tariceanu" s-a dat la fund...
tati,ce ne facem?
25 mar, 2014
cantautor
stati fara teama...
o motiune de cenzura e ca vantul de primavara...
usoara...
locurile voastre de munca la "obedient" nu sunt puse in pericol...
Sultanescu nu v-a invatat ca asa e in democratie?
este un exercitiu democratic...
oricum,daca aveti emotii,folositi toaletele...
daca nu aveti,faceti pe voi...

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ