Pe liberali îi paște un cartonaș roșu de la UEFA

| 25 mar, 2014

Partidul Naţional Liberal riscă sa fie sancționat pentru folosirea, fără aprobare din partea UEFA, a imnului Ligii Campionilor, la evenimentul de lansare a candidaților la alegerile europarlamentare.

Forul sportiv european poate sesiza organele abilitate pentru utilizarea abuzivă a melodiei special create pentru competiția de fotbal, fapt care ar duce la acționarea în instanță a partidului, pentru încălcarea drepturilor de autor.

Prezentarea candidaților PNL pentru Parlamentul European, organizată la Brăila, în prezența a 3000 de ‘suporteri’ liberali, ar putea atrage sancțiuni partidului pentru folosirea, fără drept și fără înștiințarea Uniunii, a temei muzicale UEFA Champions League. Atmosfera de competiție sportivă, temă aleasă de organizatori, a fost indusă prin introducerea candidaților pe scenă pe coloana sonoră bine-cunoscută microbiștilor, precum și prin ‘decernarea’ unei ‘cupe a campionilor’. Lansarea aduce aminte de evenimentele în care marile cluburi de fotbal își prezintă formațiile de jucători, înainte de începerea sezonului competițional.

Întrebat dacă PNL a obţinut aprobarea UEFA pentru a folosi simbolurile Ligii Campionilor, Marian Petrache, organizatorul lansării, a declarat, după desfășurarea ceremoniei, că nu a contactat reprezentanții corpului administrativ și de control al fotbalului european, să le ceară părerea și permisiunea, “dar e un om care ne-a ajutat în alegerea acestui tip de lansare a candidaţilor şi nu cred că o să avem probleme. Nici nu m-am gândit măcar”, a mărturisit vicepreședintele PNL pentru Regiunea București-Ilfov.

Aspectele referitoare la decor nu par să îl preocupe nici pe președintele liberalilor, Crin Antonescu, care a răspuns că această chestiune ține de “o anumită simbolistică”: “Nu introducem nicio politică în fotbal, nici fotbalul în politică. Eu cred că în chestiunea asta nu este nimic incorect”, a afirmat același Crin care în urmă cu aproximativ o lună le solicita partenerilor de atunci să renunțe la o alianță electorală, care împrumuta doar câteva elemente din sigla USL, același Crin care, nu mai devreme de ieri, tuna și fulgera la adresa PSD că “au furat”, “au șterpelit” identitatea alianței care câștiga la pas alegerile din 2012.

Reporterii "ring", cei care au observat și ridicat această problemă după ceremonia liberalilor, au discutat cu Cristian Bivolaru, fost oficial al corpului administrativ european. "Imnul Ligii Campionilor este proprietatea UEFA şi nu poate fi folosit decât cu acceptul forului european. Eu cred că, dacă se va sesiza despre cele întâmplate la Brăila, UEFA îi va acţiona în judecată pe cei care au folosit abuziv imnul Champions League. Mai ales că acesta a fost folosit într-o chestiune politică, iar UEFA nu tolerează asta. UEFA a încercat mereu să disocieze fotbalul de acţiunile politice ori de altă natură. Mai mult ca sigur că, dacă află, UEFA îi va acţiona în justiţie pe cei care au folosit imnul ilegal", a declarat fostul membru al Uniunii Asociațiilor Europene de Fotbal.

Din avânt competițional, din nepricepere, sau poate din incompetență, organizatorii lansării candidaților PNL s-au grăbit să se vadă campioni, înainte ca întrecerea să fi început măcar, iar asta s-ar putea să îi coste mai mult decât o sancțiune cu amendă, în cazul în care UEFA va depune o plângere. PNL riscă să se trezească în situația lui Cristi Borcea, fostul patron al Dinamo București, care a trâmbițat “Lăsaţi-ne să ne pregătim de Champions League!” în 2002, iar de atunci echipa nu a trecut niciodată nici măcar de tururile preliminare.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
25 mar, 2014
canciautor
mai nou,liberalii folosesc hartie igienica inscriptionata cu stelute
freneticul ziarist Fane Ionescu,i-a surprins asupra faptului...
a pastrat dovada in biroul lui de la Obedient..
daca reclama la UE,PNL va primi o amenda babana riscand chiar excluderea din Europa a partidului...
Asa a ajuns acest vechi partid sa depinda de vointa lui Fane Ionescu...

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ