UEFA ar putea da în judecată PNL

| 25 mar, 2014

Partidul Naţional Liberal este pasibil de sancţiuni financiare după ce a ales, fără aprobare de la UEFA, să folosească imnul creat special pentru Liga Campionilor la ceremonia de lansare a candidaţilor pentru Parlamentul European. Este de ajuns o sesizare ca să izbucnească un proces "cu cântec".

 

 

 

 

Şi-au dorit un eveniment special, însă alegerea temei muzicale ar putea avea urmări neplăcute prin instanţele de judecată. Membrii de seamă ai Partidului Naţional Liberal au organizat lansarea candidaţilor pentru europarlamentare la Brăila, într-o atmosferă asemănătoarea celor de pe marile stadioane. În prezenţa a 3.000 de simpatizanţi, numele grele ale naţional-liberalilor au urcat pe scenă în acordurile imnului competiţiei fotbalistice Liga Campionilor. Mai mult, la evenimentul destinat organizaţiilor liberale din zona de sud a României s-a adus şi o "cupă a campionilor". Pentru "orchestrarea" acestor momente "fotbalistico-politice", liberalii nu au cerut şi părerea corpului administrativ și de control al fotbalului european, scrie Ziarul Ring.

În urma evenimentului, organizatorul evenimentului a fost întrebat dacă PNL a obţinut aprobarea UEFA pentru a folosi imnul şi elementele specifice Ligii Campionilor. "Nu am vorbit la UEFA, dar e un om care ne-a ajutat în alegerea acestui tip de lansare a candidaţilor şi nu cred că o să avem probleme. Nici nu m-am gândit măcar", a replicat Marian Petrache.

"Imnul Ligii Campionilor este proprietatea UEFA şi nu poate fi folosit decât cu acceptul forului european. Eu cred că, dacă se va sesiza despre cele întâmplate la Brăila, UEFA îi va acţiona în judecată pe cei care au folosit abuziv imnul Champions League. Mai ales că acesta a fost folosit într-o chestiune politică, iar UEFA nu tolerează asta. UEFA a încercat mereu să disocieze fotbalul de acţiunile politice ori de altă natură. Mai mult ca sigur că, dacă află, UEFA îi va acţiona în justiţie pe cei care au folosit imnul ilegal", a declarat Cristian Bivolaru, fostul oficial al corpului administrativ.

 

 

Tag-uri: PNL, UEFA
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ