PNL: Ponta îşi bate joc de pensionari încercând să-i păcălească cu majorări, dar aplică decizia CC

| 24 mar, 2014

Purtătorul de cuvânt al PNL, Cristina Pocora, susţine că premierul Victor Ponta îşi "bate joc" de pensionari şi încearcă să-i păcălească pe aceştia că majorează pensiile, însă în realitate aplică o decizie a Curţii Constituţionale.

"Domnule Ponta, nu vă mai bateţi joc de pensionari! Nu-i mai păcăliţi cu majorări de pensii, când de fapt nu faceţi decât să aplicaţi legea şi decizia Curţii Constituţionale! Românii au în primul rând dreptul la respect! Anunţurile triumfaliste ale premierului Victor Ponta şi ale ministrului Muncii, Rovana Plumb, cuprivire la majorarea pensiilor, reprezintă praf în ochii alegătorilor, fiind o nouă temă de campanie electorală, inventată în laboratoarele PSD", susţine Pocora, într-un comunicat remis MEDIAFAX.

Purtătorul de cuvânt al PNL afirmă că Victor Ponta şi Rovana Plumb "îşi asumă merite pe care nu le au".

"Ei nu fac altceva decât să pună în aplicare o decizie a Curţii Constituţionale din noiembrie 2013, care îi priveşte pe cei care s-au pensionat după data de 1 ianuarie 2011. Ipocrizia şi demagogia liderilor PSD este cu atât mai mare cu cât ştiu foarte bine că recalcularea a peste 200.000 de pensii a fost decisă prin ordonanţă de urgenţă în decembrie 2013, iar la pregătirea implementării acestei măsuri a lucrat intens fostul lor coleg din Guvernul USL, ministrul liberal al Muncii, doamna Mariana Câmpeanu", mai precizează Pocora.

De asemenea, purtătorul de cuvânt al PNL susţine că măsurile propuse şi susţinute de liberali, pentru reducerea CAS şi neimpozitarea profitului reinvestit, ar duce la stimularea mediului de afaceri şi "implicit contribuie la consolidarea bugetului asigurărilor sociale, respectiv la creşterea fondului de pensii".

Ministrul Muncii, Rovana Plumb, a anunţat, luni, că 234.000 de pensionari vor primi pensii mai mari, în medie cu 63 de lei, până la sfârşitul lunii martie, după aplicarea indicelui de corecţie şi suplimentarea punctajelor în cazul persoanelor care s-au pensionat după 1 ianuarie 2011.

Recalcularea a peste 200.000 de pensii a fost deciză de Guvern în 18 decembrie 2013, prin ordonanţă de urgenţă, adoptată în urma deciziei Curţii Constituţionale (CC) referitoare la pensiile din 2011- ianuarie 2013.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ