Ioana Petrescu: veniturile din taxa de 7 eurocenţi vor contribui şi la pensiile şi salariile bugetarilor

| 25 mar, 2014

Ministrul Finanţelor, Ioana Petrescu, a declarat că, dacă nu s-ar aplica taxa de 7 eurocenţi pe litrul de carburant , ar putea fi probleme mari la plata pensiilor şi salariilor bugetarilor.

"Din calculele hârtiei, din acciza suplimentară de 7 eurocenţi se vor colecta două miliarde de lei. Să vedem dacă va fi aşa, dacă va fi transmisă sau nu mai departe în preţ. Ea se va duce în şcoli, spitale, investiţii. Şi în autostrăzi, dar nu numai. Este ilegal să direcţionezi banii într-un singur fond", a declarat Ioana Petrescu la Adevărul Live.

Ea afirmă că taxa pe carburanţi va aduce circa 2 miliarde de lei la bugetul de stat. Aceşti bani vor fi direcţionaţi către  şcoli, spitale, investiţii, dar şi autostrăzi. Mai mult, dacă această taxă ar fi anulată, ar pune presiune şi pe pensii.

"Dacă nu s-ar colecta această acciză, ar putea fi mari probleme, sunt două miliarde. N-aş zice că pensiile sunt cheltuieli fixe, dar nu se pot înlocui uşor", a mai spus minsitrul Finanţelor.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ