Prin eliminarea celor 70 de tarife şi taxe parafiscale, arătăm şi un pic de consideraţie faţă de contribuabil

| 28 apr, 2014

Prin eliminarea celor 70 de taxe şi tarife parafiscale, care au încasări unitare de cel mult 100.000 lei, arătăm şi un pic de consideraţie faţă de contribuabil, a spus, luni, ministrul Finanţelor, Ioana-Maria Petrescu, în cadrul unei emisiuni la postul de televiziune România TV

'Vorbim aici de tarife şi taxe parafiscale care sunt în curtea mai multor ministere. S-a discutat azi cu reprezentanţii de la Ministerul Telecomunicaţiilor şi s-a eliminat un tarif care era pus pentru a accesa anumite servicii prin e-guvernare, mai vorbim de trei tarife pentru certificate digitale pentru transportatori care devin unul singur. Eu m-am gândit că, din moment ce ele colectează atât de puţin, înseamnă că, automat, costul administrării acestor taxe este mai mare decât ceea ce se colectează, deci nu se justifică din punct de vedere economic. Eliminându-le, arătăm şi un pic de respect faţă de contribuabil', a spus Ioana-Maria Petrescu.

Ministerul Finanţelor Publice (MFP) anunţa săptămâna trecută că a identificat 70 de taxe şi tarife care pot fi eliminate, impactul bugetar total al acestora fiind de 1,9 milioane de lei. Potrivit sursei citate, aceste taxe şi tarife au încasări unitare de cel mult 100.000 lei. Printre instituţiile care au astfel de taxe şi tarife ce pot fi eliminate se află Ministerul Mediului şi Schimbărilor Climatice, Ministerul Economiei, Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice, Ministerul pentru Societatea Informaţională, Ministerul Justiţiei, Ministerul Agriculturii, Ministerul Dezvoltării Regionale, Ministerul Culturii şi Ministerul Administraţiei şi Internelor, conform Agerpres.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ