Nominalizările lui Ponta au ofticat presa băsistă

| 05 mar, 2014

Şoc şi groază zilele acestea în presa aservită Cotroceniului. Propunerile lui Victor Ponta pentru noua compoziţie a Executivului i-au luat prin surprindere pe jurnaliștii portocalii întrucât în nouă echipă guvernamentală se găsesc oameni tineri, neînregimentaţi politic şi care şi-au făcut cu prisosinţă treaba în posturile deţinute până acum.

Aşa se face că ţinta predilectă a băsiştilor din presă a devenit Ioana Petrescu, propunerea lui Victor Ponta pentru portofoliul Finanţelor Publice. Mai întâi a fost aruncată pe piaţă teza lipsei de experienţă a viitoarei titulare de la MFP. De bine de rău, la numai 36 de ani, Ioana Petrescu are la vârsta ei un CV care i-ar lăsa mască pe mulţi. Tânara are un doctorat şi un masterat în economie obţinute la Universitatea Harvard, fiind profesor de economie al Universităţii din Maryland, la Facultatea de Politici Publice, începând din august 2010. Totodată, Ioana Petrescu a absolvit Wellesley College, fiind licenţiată în matematică şi economie, în anul 2003. În 2012, pe când era la Washington, Ioana Petrescu a colaborat cu un think-tank cu notorietate în spaţiul american pe zona economică, American Enterprise Institute.

Iată, aşadar, câteva elemente de prim-plan care o recomandă pe tânăra economistă pentru funcţia de ministru în Cabinetul Ponta. De remarcat însă retorica absolut ipocrită a presei aservite Cotroceniului. Când pentru portofoliile din guvern sunt propuşi politicieni cu experienţă, jurnaliştii vopsiţi în portocaliu acuză aşa-zisa recompensare a diferiţilor clienţi de partid. Când la ministere sunt propuşi oameni tineri, tehnocraţi care au făcut proba valorii lor, nici aceştia nu sunt buni. Cum că, vezi Doamne, nu ar avea experienţă. Un discurs duplicitar şi toxic prin care se urmăreşte discreditarea cu orice preţ a celor propuşi să facă parte din noul cabinet. Implicit, prin atacarea viitorilor miniştri se încearcă discreditare Executivului în ansamblu.

Poate că actualul context este potrivit şi pentru un remember. Probabil că multora încă le este familiară figura lui Gheorghe Ialomiţianu, care a fost însărcinat să gestioneze portofoliul Finanţelor în mandatul lui Emil Boc ca prim-ministru. Atunci, când fostul contabil de întreprindere comunistă sau ce funcţie o fi deţinut înainte de 1989 a devenit ministru al Finanţelor, presa nu s-a înghesuit să-i testeze aptitudinile şi experienţa. Acum, când o tânără a cărei expertiză este probată de educaţia şi experienţa dobândite în străinătate, presă băsistă nu mai conteneşte să-I găsească nod în papură.

De fapt, toate aceste atacuri nedemne dovedesc cum nu se poate mai clar că jurnaliştii aserviţi Cotroceniului sunt de-a dreptul ofticaţi că nu preau au ce să atace la noile nominalizări. Noile nume propuse de Victor Ponta nu sunt nici baroni, nici politicieni cu trecut controversat, nici clienţi politici. Noua garnitură de miniştri cu care premierul Ponta iese la înaintare cuprinde nume noi, oameni competenţi şi dornici să contribuie la buna guvernare a României. De aceea îi şi doare atât de rău pe băsişti.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
05 mar, 2014
sassu
noul guvern
Oamenii presedintelui sunt frustrati ca au ramas fara "obiectul muncii".DNA nu mai poate folosii dosarele deja facute,presa si tv-urile nu mai pot arunca pe piata stenogramele deja pregatite;si astfel nu-l mai pot sluji efient pe tatucul lor o buna perioada de timp.Punct ochit ,punct lovit,+ pentru Ponta.Succes noului guvern.
05 mar, 2014
maria
corect
e f correct acest articol

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ