Antonescu sau Băsescu 2?

| 05 mar, 2014

Prin intervenția pe care Antonescu a avut-o ieri în Parlament, cu ocazia votului pentru guvernul Ponta 3, președintele PNL a demonstrat încă o dată că transformarea în Traian Băsescu este aproape de finalizare.

Dacă faptul că fostul copreședinte al USL a preluat din temele lui Băsescu e vizibil de ceva vreme, astăzi acesta a demonstrat că nu se limitează doar la acele teme care s-au bucurat de o mai mare vizibilitate, cum ar fi legea amnistiei, ci și-a extins „aria de acoperire” și către altele, cum ar fi transferul unor porturi către autoritățile locale, faptul că Victor Ponta „minte cum respiră”, statul de drept, PSD partidul-stat, lipsa de performanță și legitimitate a guvernului, toate presărate cu o serie de atacuri la adresa UDMR.

Văzând discursurile din ultima perioadă a lui Antonescu, încep să cred că sunt scrise de aceeași persoană care se ocupă cu cele ale lui Băsescu. Uneori asemănările sunt atât de izbitoare, încât am senzația că liberalul îl citează pe ocupantul Palatului Cotroceni. Cel mai rău este că odată cu preluarea tezelor băsiste, Antonescu a preluat și violența verbală a lui Băsescu. La cum se prezintă situația, s-ar putea ca după rezultatul alegerilor europarlamentare să împrumute și alte obiceiuri ale președintelui, cele care de obicei duc la lipsa echilibrului.

Sau poate că Antonescu a început să mai bea câte un păhărel pe seară, altfel nu-mi explic cum de l-a criticat atât de vehement pe Ponta pentru „lipsa de performanță a guvernului”, în condițiile în care anul 2013 ne-a adus câteva surprize economice plăcute, precum rata creșterii economice sau nivelul foarte mic al inflației. Mai mult decât atât, ministerele responsabile cu starea economiei: Finanțe, Economie și Transporturi, au aparținut PNL. Dacă de alcool nu știu dacă s-a apucat, cu siguranță președintele PNL s-a îmbătat cu putere, putere pe care încă nu o are, dar la care visează și cu care îl amețesc cei din jurul său.

Mă gândesc cu groază prin ce metamorfoză odioasă va trece Antonescu, dacă va reuși să își îndeplinească visul, acela de a ajunge la Palatul Cotroceni (în altă formă decât cea de interimar, care oricum nu mai este posibilă). Despre forma finală a acestui personaj politic n-aș putea să dau prea multe detalii, fiind vorba de un proces în plină desfășurare, dar pot să spun cu siguranță că România nu își dorește un președinte care îl are ca mentor politic pe Băsescu și care, din câte se pare, este foarte aproape de a-și depăși maestrul.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ