Compoziţia noului Guvern - miza pe lupii tineri

| 05 mar, 2014

Prim-ministrul Victor Ponta a anunţat marţi noua componență a Guvernului, care îşi aşteaptă acum votul de învestitură. Din structura Executivului fac parte reprezentanţi ai PSD, PC, UNPR şi UDMR.

În nouă structură a Guvernului Ponta 3, premierul mizează atât pe miniştrii deja existenţi şi care au performat, cât şi pe oameni noi. Mai precis oameni noi şi tineri, căci media de vârstă a viitorului cabinet este de doar 44 ani. Aşteptând votul Parlamentului, Victor Ponta acordă la rându-i un vot de încredere unor miniştri tineri, dar care au în spate o pregătire academică şi o experienţă solidă în domeniile fiecăruia de activitate.

Poate propunerea cea mai ambiţioasă este cea pe care premierul a făcut-o pentru Ministerul Finanţelor, acolo unde apare numele Ioanei Maria Petrescu, care la doar 34 de ani este profesor de economie la Facultatea de Politici Publice de la Universitatea Maryland, din Statele Unite. Ioana Petrescu este licenţiată în economie şi matematică la Colegiul Wellesley şi deţine un doctorat şi un masterat în economie de la Universitatea Harvard. Domeniile sale de specialitate sunt finanţele publice, economia de dezvoltare şi economia de securitate naţională. Ioana Petrescu a îndeplinit până de curând funcţia de de consilier de stat în cadrul Cancelariei Primului-Ministru.

Un alt nume important din această lista este propunerea premierului pentru Ministerul Tineretului şi Sportului, nimeni alta decât Gabi Szabo. La cei 38 de ani, cea care a fost desemnată în 1999 cea mai bună atletă a lumii şi cea mai bună sportivă a Europei, este nerăbdătoare să preia frâiele acestui minister. Am simţit nevoia să dau ceva înapoi acestui sport şi publicului. “Pot spune că mă pricep, pentru că lucrez de nouă ani în structuri administrative din domeniul sportului, inclusiv la nivel internaţional”, a declarat Gabriela Szabo.

De asemenea, merită menţionat aici şi numele lui Răzvan Nicolescu, în vârstă de 36 de ani, acesta urmând să preia portofoliul de ministru delegat pentru Energie. Nicolescu a fost director de afaceri publice în cadrul OMV Petrom, cea mai mare companie din România, iar din 2009 este membru al Consiliului de Administraţie al Agenţiei Europene pentru Cooperarea Autorităţilor de Reglementare din domeniul Energiei (ACER). Totodată, noul ministru a fost reprezentatul la UE al României pe probleme de energie în perioada 2006 - 2008.

Nu trebuie uitat nici Florin Jianu, propus pentru funcţia de ministru delegat pentru IMM-uri şi turism. Jianu are 38 de ani, este din 2007 preşedintele Patronatului Tinerilor Întreprinzători din România şi este şi vicepreşedinte la Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR). Florin Jianu este de asemenea neafiliat politic, după terminarea Facultăţii de Matematică, acesta lucrând în cadrul Preşedenţiei României ca şi coordonator programe teritoriu.

Astfel, noul guvern condus de Victor Ponta va beneficia atât de expertiza vechilor miniştrii, cât şi de suflul nou adus de nişte tineri bine pregătiţi.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ