Ocaua dublă a vârstei miniștrilor, în presa băsistă

| 07 mar, 2014

În presa monocoloră băsistă, tocmai se desfășoară ultima ediție a concursului ”cu șapcă – fără șapcă”. Luată în vizor, cum altfel, prima femeie ajunsă ministru la Finanțe, întâmplător ”prea tânără” pentru gusturile comentatorilor portocalii. Dacă ar fi fost o jună, cu vreo zece ani în minus, am fi spus că este ceva adevăr în criticile lansate la adresa Ioanei Petrescu.

Dar cea denumită obsesiv ”prea tânăra economistă” a guvernului Ponta 3 este de fapt o femeie în floarea vârstei, la cei 34 de ani ai săi. Să fim iertați, dar într-o societate obsedată de cultul tinereții, după ce a depășit 30, o doamnă nici nu se mai cade s-o întrebi ce vârstă are exact. Pe lângă Ion Cristoiu, să zicem, da, Ioana Petrescu poate apărea o puștoaică, dar asta numai pentru că jurnalistul amintit este cam tomnatic, atât ca vârstă, cât și din punct de vedere politic. Dar acum ce facem? Dăm vina pe vârsta ministrului de Finanțe pentru că baza de date compromițătoare și dosare ținute la sertar s-a învechit?

Absolut întâmplător, ministrului Ioana Petrescu este o doamnă atrăgătoare, care pare mai tânără decât îi indică vârsta oficial înscrisă în acte. Din punctul de vedere cel mai corect, care privește deopotrivă toți cetățenii acestei țări, mai relevant decât tenul exemplar al distinsei doamne amintite este curriculum vitae al acesteia. Aici este marea durere a contestatarilor și detractorilor băsiști. Fără pete și lucruri compromițătoare la dosar, Ioana Petrescu inspiră încredere și respect din perspectiva diplomelor și calificărilor sale. Ar fi fost de apreciat o critică principială la adresa acesteia, dar nimeni nu a recunoscut public că se teme de prima femeie ajunsă în fruntea acestui minister mai ales pentru că este primul finanțist de stânga în această poziție și riscă să le dea peste cap socotelile ”de biznis” ale tuturor acestor foști bolșevici, care au ”năpârlit” la bătrânețe de la stânga spre dreapta, de la virtuțile societății socialiste multilateral dezvoltate la cele ale capitalismului de cumetrie, care a cam domnit nestingherit de vreo zece ani în țara aceasta.

Nu este nici prima nici ultima oară când tabăra jucătorului Băsescu dă dovada măsurii duble cu care se raportează la absolut orice zic sau fac adversarii politici. Dacă este vorba de ai lor, păi poporul este îndemnat să exploreze culmile extazului, pe motiv de fiică de președinte plantată din cluburile patriei direct la Bruxelles. Pentru EBA, se știe, tinerețea, ca și incultura, n-au fost niciodată impedimente. Aspectul feminin, deși cam fanat, n-au împiedicat-o pe Elena Udrea să tot fie reambalată și oferită electoratului ca noua icoană făcătoare de minuni a dreptei băsiste, mai ales de când Macovei a defectat la Blaga și Elena a apărut în bikinii de luptă, estivali. Acolo se poate și românii care au ezitări la mânuitul ștampilelor de vot sunt îndemnați să privească la calitățile și atuurile ”lideriței” PMP.

Într-o societate care suferă de o gerontocrație politică cronicizată, un ministru de 34 de ani este ”prea tânăr”... Dar numai când este propus de stânga, să fie calr. Când dreapta l-a propus pe Bogdan Drăgoi, tot ministru de Finanțe, n-a mai contat atât de tare că avea doar 32 de ani. Dar Bogdan avea evident alte calități și atuuri, care compensau vârsta fragedă la care a fost propulsat finanțist șef al nației în 2012. Nu ne referim la Jaguarul condus sau de presupusele sale legături cu o vedetă Playboy, astea sunt nimicuri. Tatăl lui Bogdan Drăgoi, discretul om de afaceri Dan Drăgoi, considerat un apropiat al familiei Videanu, a atârnat mult mai greu la cântar decât vârsta fragedului consilier al Ancăi Boagiu...

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

4 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
16 mar, 2014
Elena
Ioana Petrescu
Sfintul Duh daca s-ar pogori la Finante si tot i-ar fi greu sa transforme o institutie imbatrinita in rele intr-una eficienta, pe masura nevoilor. Ioana nu e Sfintul Duh. Dar a ajuns unde a ajuns pentru ca are o calitate: FACE, intr-o lume care ZICE.
07 mar, 2014
goPonta4President
pentru locust
asta scrie in CV...
si la Petrescu scrie tot in CV
tu daca il stii bine pe Dragoi,iti dau dreptate..
ca este copilul lui,prietenul lui..nu ma intereseaza
copil de bani gata ,am inteles
Cazanciuc e varul,Sarbu e socrul,Daciana e sotia,Sova este colegul,Nitu este colegul de grupa...
ce importanta are,pana la urma..daca si-ar face treaba
pana una alta,experienta buna -proasta,e data de activitatea practica,nu neaparat la catedra...
vezi Daianu
in special,la asta m-am referit
si i-am urat succes nefericitule... observator de Dorobanti...
07 mar, 2014
goPonta4President
ii uram succes,pentru Romania...
insa comparatia cu Dragoi este aiurea...
Dragoi a lucrat la o firma particulara(Focus),a fost Director intr-o primarie mare,a fost si el consilier,a fost secretar de stat la finante...
se aduna cativa ani buni in administratie si privat...
cv-ul la fel de bun,insa experienta practica destul de mare...
la Petrescu,aproape de zero...
07 mar, 2014
locust
Ba, tu esti prost?
Dragoi freca tiparul cu pitipoancele din Dorobanti! Ce experienta avea ala, afara de a fi fi-su lui ta-su? Ca facea nea Videanu guvernul pe genunchi, la Coasta de Azur, in vacante de 4 stele pe banii nostrii

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ