Cum s-a făcut ieri Băsescu de râs, încercând să o promoveze pe Elena Udrea

| 06 mar, 2014

Traian Băsescu nu face altceva decât să îi dea artificial protejatei sale o temă, tocmai pentru a creşte prezenţa Elenei Udrea în spaţiul public. Aşa cum ne-a obişnuit deja, atunci când vrea să facă acest lucru, puţin îi pasă lui Traian Băsescu de elemente precum stabilitatea politică, buna funcţionare a statului sau cadrul constituţional.

De miercuri seară avem în sfârşit un guvern nou, confirmat de Parlament şi primit la Cotroceni pentru ceremonia de depunere a jurământui. Cu toate acestea, apele din politica românească sunt departe de a fi liniştite, mai ales dacă avem în vedere declaraţiile preşedintelui Băsescu în legătură cu sesizarea depusă la Curtea Constituţională de PDL şi PMP în legătură cu nerespectarea Legii Fundamentale pe parcursul procedurii de remaniere a Guvernului.

Oricum a dat-o, Traian Băsescu a revenit obsesiv în declaraţia sa publică de miercuri la tema sesizării CCR-ului, pe care a clasificat-o ca necesară deoarece ar clarifica o situaţie inedită. Mai mult, preşedintele a ţinut să îi reamintească premierului Ponta, cu o oarecare plăcere, că, în afara situaţiei în care cele două partide de opoziţie îşi vor retrage sesizarea, CCR-ul se va pronunţa în final.

Pe de o parte, încercarea lui Traian Băsescu de a scoate în faţă tema sesizării la CCR pare ciudată, în contextul în care instalarea în funcţie a Guvernului Ponta 3 şi prezentarea programului de guvernare actualizat simplifică teoretic treaba Curţii. În schimb, prin reamintirea faptului că situaţia actualului executiv va fi discutată de instanţa constituţională, şeful statului a încercat să asocieze PMP-ul cu un demers de prim-plan al opoziţiei. După declaraţia preşedintelui şi-au făcut apariţia, ca într-un remember al Congresului PDL din 2013, Vasile Blaga şi Elena Udrea, care au declarat că vor continua cu sesizarea la CCR.

De asemenea, trebuie să avem în vedere că principala voce din PMP nu este reprezentată de preşedintele partidului, ci de Elena Udrea. În ciuda afinităţilor dintre preşedintele României şi fosta sa consilieră, deputata de Roman nu are în prezent nicio funcţie în partid, ea fiind un simplu membru. În schimb preşedintele PMP, domnul Eugen Tomac, ascultă ce grăieşte blonda politiciană de parcă ar fi un chihuahua ce se deplasează exclusiv în poşeta Louis Vuitton a acesteia. Astfel, nu este de mirare că acum Traian Băsescu vrea să acrediteze indirect ideea că sesizarea la CCR nu aparţine PDL-ului şi PMP-ului, ci Elenei Udrea şi mai apoi lui Vasile Blaga. În acest caz, era şi ciudat ca pe sticlă să apară şeful formal al partidului în locul liderei de facto, pentru care a fost construit întreg partidul şi pentru care lucrează protectorul de la Cotroceni.

Reamintindu-ne de existenţa dezbaterii din jurul viitoarei decizii de la CCR, Traian Băsescu nu face altceva decât să îi dea artificial protejatei sale o temă, tocmai pentru a creşte prezenţa Elenei Udrea în spaţiul public. Aşa cum ne-a obişnuit deja, atunci când vrea să facă acest lucru, puţin îi pasă lui Traian Băsescu de elemente precum stabilitatea politică, buna funcţionare a statului sau cadrul constituţional.

În schimb, atunci când doamna Udrea şi partidul său de buzunar trebuie să iasă în faţă, totul se justifică şi totul e permis, ca în război sau în dragoste, că timpul e scurt, vin alegerile şi, fără sprijin de la Cotroceni, PMP-ul se va scufunda în sondaje. Fără a mai mira pe cineva, comportamentul de ieri a lui Traian Băsescu vizavi de ce va face sâmbătă Curtea Constituţională reprezintă încă o dovadă că PMP-ul aparţine Elenei Udrea şi că orice temă ce poate fi exploatată în sprijinul febleţii preşedintelui.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

5 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
07 mar, 2014
goPonta4President
metafore "copypaste" la "Obedient"
elena constantin:
"În schimb preşedintele PMP, domnul Eugen Tomac, ascultă ce grăieşte blonda politiciană de parcă ar fi un chihuahua ce se deplasează exclusiv în poşeta Louis Vuitton a acesteia"
atilla ferenczy:
"Partidulețul mic, cochet și cu sigla asortată la recentul stil cadaveric al Elenei Udrea, nu poate fi decât al acestei distinse doamne, judecând după siguranța cu care îl ține atârnat de cot, ca o poșetă de firmă. Înăuntru, diverse mărunțișuri feminine, un ruj, o pudrieră, 15 parlamentari, un Tomac…"
va copiati exprimarea unul de la altul...
precum premierul cu lucrarea de doctorat..
de ce nu ma mira,oare...?
07 mar, 2014
Ma-ta !
Go ma-ta 4 centura !
Sugi lindicul Elenei...vezi tu care...si sugi limbricii din cacatul vatanului !
07 mar, 2014
Fa, tarfet !
Spala-ti lindykul
Fa, EC...daca partidul EU e de buzunar, inseamna ca in pizda ta incap toti barbatii care-l compun...iar daca esti - ca deobicei - nespalata pe lindyk, ii vei asfixia pe toti !
07 mar, 2014
El Condor
Curat murdar
Au devenit deja, indiscutabil, doua prsonaje din piesele lui I.L. Caragiale. Asa vrea sa spun "cred", dar realitatea arata ca "sigur" aproape toata populatia tarii [mai putin cativa p.d.l.-isti si p.m.p.-isti (cine or mai fi si astia ?)] rade in fata piesei de teatru politic in care apar cei doi saltimbanci (pardon, TREI, ca mai este si EBA). O sa mai apara, poate incepand de la anul (nu mai tarziu de luna ianuarie), o noua piesa (momentan interzisa pesemne) : "Blonda, Chiorul si Piticul" care pentru un timp, in masura in care va reflecta realitatea, se va bucura de acelasi insucces .
06 mar, 2014
catalina
Fara obiect
Un articol de doi bani foarte slab .Fraze si propozitii banale pe care le poate concepe si un elev de scoala generala.Domnisoara lasate de ;;jurnalism ;;;

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ