Udrea: S-a luat decizia amânării Congresului PMP până după alegerile europarlamentare

| 15 mar, 2014

Deputatul Elena Udrea a declarat, sâmbătă, că s-a luat decizia să se amâne până după alegerile europarlamentare Congresul partidului care urma să aibă loc în 22 martie.

"S-a decis ca Congresul să fie amânat până după alegerile europarlamentare, pentru că suntem în campanie şi avem nevoie să ne ocupăm de a câştiga voturile românilor şi nu de a câştiga bătălii interne. Şi, în al doilea rând, nu ne interesează funcţiile. Uitaţi ce bine mă simt eu în interiorul acestui partid neavând nicio funcţie", a spus Udrea.

Ea a precizat totodată că listele de candidaţi pentru europarlamentare vor fi definitivate săptămâna viitoare, arătând că PMP este singurul partid în care fiecare membru va vota candidaţii la aceste alegeri.

Udrea a mai spus că Elena Băsescu "deocamdată" nu a venit la PMP, dar că acest partid doreşte ca ea să facă acest pas.

"Deocamdată n-a venit la noi (Elena Băsescu - n.r.). Am vrea să vină, pentru că, în primul rând, în PDL trebuie să fii împotriva lui Băsescu pentru a candida. În al doilea rând, PMP este un partid în parteneriat cu preşedintele. Şi Elena Băsescu este un europarlamentar care de cinci ani a reprezentat ţara la Bruxelles în mod onorabil şi cu mult succes. Dacă ar dori să vină, noi ne-am bucura foarte mult", a menţionat Udrea.

Fiica cea mică a şefului statului, Elena Băsescu, are rezervat locul al doilea pe lista candidaţilor PMP pentru alegerile europarlamentare din 25 mai, dacă se alătură acestei formaţiuni.

Colegiul Naţional al PMP a stabilit, potrivit eurodeputatului Cristian Preda, că lista partidului pentru euroalegeri va fi deschisă de un europarlamentar în funcţie "sau de mai mulţi, dacă se alătură Mişcării Populare, oferind astfel experienţa acumulată în legislativul european".

Până acum, Cristian Preda este singurul europarlamentar al PMP şi, de altfel, el va şi deschide lista partidului pentru alegerile din 25 mai.

Conform celor scrie de Preda pe blogul său, dacă un alt europarlamentar "se alătură" PMP, acesta automat îl va urma pe listă.

Dintre actualii europarlamentari, Elena Băsescu este singura care s-ar putea alătura Mişcării Populare, ceea ce i-ar asigura automat locul al doilea pe lista candidaţilor PMP.

De altfel, şi preşedintele Traian Băsescu a sugerat, vineri, că fiica sa, în prezent europarlamentar PDL, ar putea candida din partea PMP.

Întrebat dacă a vorbit cu fiica sa cea mică, Elena, despre o eventuală intenţie a acesteia de a candida la europarlamentare, şeful statului a răspuns că Elena Băsescu este majoră şi că nu a discutat cu aceasta. "Dar ea ştie că eu votez cu PMP", a mai spus Băsescu râzând.

Pentru celelalte locuri de pe lista de candidaţi, PMP organizează alegeri interne, precizează Cristian Preda.

Acesta menţionează că fiecare organizaţie locală a partidului a propus un candidat, astfel încât, cu totul, sunt 43 de nume în competiţie. Lista, în ordine alfabetică, a acestor candidaţi a fost trimisă membrilor, cu colaborarea Fundaţiei Mişcarea Populară, iar fiecare militant al PMP votează ordinea candidaţilor pe listă, notându-i de la 1 la 43.

"Spre deosebire de toate celelalte partide din România, ordinea pe listă e stabilită de către teritoriu", mai notează Preda.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ