Băsescu a semănat extremism cu Laszlo Tokes și acum culege furtuna cu Vona Gabor

| 13 mar, 2014

Naționalismul de paradă al președintelui are acest defect, acest strabism care-l face chior la acțiunile antiromânești ale lui Laszlo Tokes, pe care Traian Băsescu și PDL l-au ajutat în 2007 să ajungă europarlamentar, cu ”voturile” din Vaslui, Giurgiu și Călărași.

Traian Băsescu suferă de un soi de strabism naționalist extrem de dubios. Când are nevoie de maghiari și de UDMR, cum a fost cazul la alegerile prezidențiale, sau la referendumul de demitere, sau când maghiarii erau la guvernare alături de Boc și de MRU, Băsescu era european. Când trebuie să-și identifice un vehicul electoral eficient, pentru populari, dar mai ales pentru EBA, i-a uitat fără mari probleme și le-a întors spatele în favoarea moldovenilor de peste Prut, care aveau mai mult potențial electoral. De când UDMR s-a apropiat mai întâi de USL, apoi de actuala coaliție PSD-UNPR-PC, președintele i-a scos definitiv pe unguri de la suflet, deși formal i-a felicitat pentru intrarea la guvernare și politic ar fi din aceeași familie europeană a PPE.

Acum, e mai ușor pentru Traian Băsescu să facă tapaj și mare caz de manifestările extremismului iredentiștilor maghiari, dar este o preocupare ipocrită, căci încă nu s-a uscat cerneala pe articolele despre scandalul Tokes, în care președintele a luat clar partea celui care reprezintă tocmai opiniile acelor extremiști maghiari aflați în centrul atenției în prezent. Cu ce se diferențiază cererile de protectorat adresate de Tokes Ungariei de secesionismul revizionist al lui Vona Gabor?

Naționalismul de paradă al președintelui are acest defect, acest strabism care-l face chior la acțiunile antiromânești ale lui Tokes Laszlo, pe care Băsescu și PDL l-au ajutat în 2007 să ajungă europarlamentar, cu ”voturile” din Vaslui, Giurgiu și Călărași, dar extrem de ager când sesizează în fața opiniei publice prezența politicianului Jobbik în România. Pastorul Tokes a mai fost votat și vicepreședinte al Parlamentului European, tot cu sprijinul europarlamentarilor promovați de Traian Băsescu. Practic, PPE l-a pus pe Tokes vicepreședinte al PE!

Traian Băsescu vorbește într-o doară despre această problemă a extremismului o dovedește cu demagogia aceasta de doi lei, când cere pachet de legi pentru eliminarea extremiștilor din țară în condițiile în care legislația actuală este suficientă și eficientă în acest sens. Traian Băsescu s-a grăbit pur și simplu ca fata mare la măritiș, aflând pe surse că Victor Ponta a cerut deja MAI să-l considere pe Vona Gabor persona non grata pe teritoriul României.

Cum ar vrea Traian Băsescu ca românii să uite un scandal atât de recent ca acela în care a refuzat pur și simplu, sub diferite pretexte, să-i retragă lui Laszlo Tokes Steaua României pe care tot el i-a acordat-o? Când l-a decorat, a avut dare de mână, acum când toți îi cer revoltați să i-o retragă, Traian Băsescu nu-și permite să ofenseze PPE, de care are nevoie pentru partidul acela agățat la încheietura Elenei Udrea, o formațiune politică însăilată pentru a-i ține ocupat un loc Elenei Băsescu pentru încă o tură la Parlamentul European.

Băsescu nu s-a dat în lături să susțină formațiunile extremiste maghiare când a fost interesat să distrugă UDMR. Acum a întors foaia și se arată românilor din profil, ca un naționalist autentic. Ceea ce a făcut mereu Traian Băsescu nu se poate numi nici naționalism, nici patriotism. Este pur și simplu un joc ipocrit, o jonglerie politică dictată de interese de moment.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
13 mar, 2014
cantautor
"Traian Băsescu s-a grăbit pur și simplu ca fata mare la măritiș, aflând pe surse că Victor Ponta a cerut deja MAI să-l considere pe Vona Gabor persona non grata pe teritoriul României. ...."

pai da mai Fane,Ponta avea ideea asta inca inainte de miting,cred...
ba cred ca inainte,din 2012,era trecuta in programul USL..
esti culmea pupincurismului,dar esti tanar...
mai poti avansa...
vino la casierie ,te rog-semnat,Sultanescu

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ