PMP se bazează pe culoarea părului, nu pe principii solide

| 13 mar, 2014

Partidul Mișcarea Populară devine vizibil pe scena politică mai degrabă prin „culoarea părului” preferatei lui Traian Băsescu decât prin strategii de comunicare.

Singura șansă a PMP de a se face remarcat în ochii electoratului este să se bazeze pe comportamentul lui Traian Băsescu și imaginea Elenei Udrea, pentru că, în rest, nu are nimic de oferit.

În cadrul unei emisiuni TV, Băsescu a vorbit despre viitorul său politic, afirmând că acesta se vede alături de PMP pentru mulți ani de-acum înainte. Nici nu este de mirare. Toată energia sa a fost concentrată încă de la crearea Fundației în scopul propulsării acestui partid pe scena politică. Deși conform articolului 84 din Constituție - „Incompatibilități și imunități” în timpul mandatului Președintelui acesta nu poate fi membru al unui partid politic, Traian Băsescu se implică foarte mult în activitatea politică a Mișcării Populare.

Mai mult, este bine cunoscut faptul că PMP este partidul de suflet al băsiștilor și formațiunea care se vrea a fi principalul reprezentant al Opoziției. Din păcate pentru membrii săi, Partidul Mișcarea Populară este o marionetă în mâinile Președintelui, exact cum a fost și PDL, de care s-a lipsit atunci când nu îi mai era folositor.

Eugen Tomac a fost pus în funcția de președinte al PMP doar pentru că din acestă poziționare îi este folositor lui Traian Băsescu. Fostul său consilier face parte dintr-un plan ascuns de mult timp de către președinte, pentru că notorietatea sa în Republica Moldova îl transformă într-un vector important de imagine pentru europarlamentare. Mai exact, acesta este cel care va asigura voturile favorabile Elenei Băsescu în Republica Moldova pentru câștigarea unui nou mandat în Parlamentul European. Desigur, susținerea Elenei Băsescu este și o monedă de schimb - fiica cea mica a președintelui i-a făcut campanie lui Eugen Tomac pentru a ocupa funcția de deputat în Parlamentul României în colegiul Europa de Est – Asia, în 2012.

Cu toate acestea, Traian Băsescu nu s-a sfiit să îl plaseze pe locul doi în cadrul PMP pe Eugen Tomac atunci când a apărut pe scenă Elena Udrea. Băsescu a admis recent că Udrea este mai vizibilă decât președintele formațiunii politice, ducând discuția chiar până la un punct destul de relevant: „Ce să-i fac, dacă e blondă și atrage atenția?”.

Băsescu își manifestă astfel susținerea pentru candidatura Elenei Udrea la alegerile prezidențiale. Deși drumul pare anevoios pentru preferata de la Cotroceni, deoarece președintele PNL, Crin Antonescu, îi tot face cu ochiul lui Băsescu pentru a-l susține la prezidențiale, Udrea nu se lasă învinsă și e dispusă să facă orice pentru a-și împlini ambiția de a fi prima femeie președinte din România.

Iar pentru a împlini această dorință arzătoare, PMP devine o caricatură a Elenei Udrea, prin toate aparițiile sale teatrale, fără un scop politic bine definit și făra trasarea unor principii și valori solide. Mai exact, PMP este o metaforă foarte bună pentru ultimii 10 ani, care s-au desfășurat în umbra caricaturii lui Traian Băsescu.

Drept urmare, Elena Udrea încearcă din răsputeri să îi facă pe plac lui Băsescu, chiar și prin faptul că aceasta a dat tonul plecărilor din PDL către partidul „traseiștilor politici”, lăsând la o parte tot ce ține de istoria sa în partid.

Așadar, ce principii și valori reprezintă PMP? Tradare, traseism, abuz, haine scumpe? Electoratul va decide la vot.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
13 mar, 2014
goPonta4President
presedintele nu poate fi membru de partid..
nu este...
restul e gargara
tu nu poti fi ziarist..
esti o "marioneta "fictiva patronata de Palada...
incerci sa-i "faci cu ochiul "lui Sultanescu,pentru cativa "arginti"
te bazezi doar pe "dinti":rozi orice
esti o "caricatura" in slujba lui Ghita
asa am decis noi,o parte din cititori...

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ