Ponta: Guvernul cere preşedintelui promulgarea Legii privind certificatele verzi până pe 19 martie

| 13 mar, 2014

Premierul Ponta s-a întâlnit joi la Palatul Victoria cu reprezentanţii conducerii Alro Slatina, iar premierul Victor Ponta a dat asigurări oficialilor companiei că Guvernul sprijină intrarea în vigoare a legii privind certificatele verzi până miercuri, 19 martie.

"Discuţiile au fost centrate pe problema certificatelor verzi, în contextul dezbaterilor din spaţiul public referitoare la Legea de aprobare a OUG 57/2013 (...) Primul-ministru cere preşedintelui României promulgarea de urgenţă a legii de aprobare a OUG 57/2013, pentru a rezolva problema semnalată de reprezentanţii Alro şi a evita generarea unor creşteri de preţuri în domeniul industriei româneşti şi al preţului pentru consumatori", se arată într-un comunicat transmis de Guvern.

Ponta s-a întâlnit, la Guvern, cu mai mulţi miniştri pentru o discuţie privind legea certificatelor verzi, la Palatul Victoria venind ministrul Economiei, ministrul delegat pentru Energie, dar şi ministrul Justiţiei.

OUG 57/2013 stabileşte că, începând din 1 iulie 2013, producătorii de energie regenerabilă vor primi numai o parte din certificatele verzi cuvenite, urmând să le recupreze din 31 martie 2017.

Potrivit actului normativ, se amână până în 2017, acordarea unui certificat verde pentru producătorii de energie în hidrocentrale noi cu puteri instalate de până la 10 MW, un certificat verde pentru companiile care exploatează parcuri eoliene şi două certificate verzi în cazul producătorilor de electricitate fotovoltaică.

Anterior, se acordau trei certificate pentru hidrocentrale, două pentru energia eoliană şi şase pentru capacităţile fotovoltaice.

OUG 57 este subiect de dispută între preşedintele Traian Băsescu şi premierul Victor Ponta. Băsescu susţine că OUG 57 este neconstituţională întrucât în aprobarea ei nu au fost respectate etapele de notificare şi pre-notificare a Comisiei Europene, ceea ce poate atrage declanşarea unei proceduri de infringement împotriva României. Băsescu a sesizat, în luna februarie, Courtea Constituţională privind acest subiect.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ