Băsescu, cu dubla măsură despre legea certificatelor verzi şi creşterea accizei la combustibili

| 13 mar, 2014

La sfârşitul anului trecut, Traian Băsescu era dispus să blocheze o ţară întreagă, prin neaprobarea bugetului pe 2014, pe subiectul accizei la benzină, iar acum pe tema cu reducerea certificatelor verzi.

Traian Băsescu nu-şi iubeşte ţara. Aceasta este concluzia după aproape 10 ani de mandat. Iar ca argument în acest sens avem situaţia din 2010, atunci când Guvernul Boc condus de Băsescu a tăiat salarii şi pensii, a crescut TVA la 25%, a închis şcoli şi spitale, pentru a ţine deschis robinetul cu bani publici a clientelei politice. Nu putem uita căpuşarea companiilor de stat (Hidroelectrica, Poşta Româna, Oltchim şi altele), frauda maşivă a fondurilor europene (fapt ce a dus la blocarea programelor europene), lucruri care au dus la îmbogăţirea peste măsură a familiei Băsescu şi apropiaţilor acestuia (Iordache, Căşuneanu, Adamescu şi mulţi alţii).

Acum, Băsescu, pe final de mandat, vrea să lovească din nou în români pentru a afecta imaginea Guvernului Ponta şi/sau pentru alte interese. Preşedintele Românie refuză să adopte legea care prevede reeşalonarea acordării certificatelor verzi, fapt ce va duce la creşterea preţului la energia electrică, iar acest lucru va afecta industria din România unde e posibil să se piardă importante locuri de muncă. Premierul Ponta a precizat că va găsi o soluţie la blocajul creat de Băsescu şi l-a acuzat pe acesta că are interes să sprijine producătorii de energie regenerabilă prin creşterea facturii la energie.

Lăsând la o parte războiul dintre cele două palate, nu putem trece cu vederea ipocrizia şi cinismul lui Traian Băsescu. La sfârşitul anului trecut, acesta era dispus să blocheze o ţară întreagă, prin neaprobarea bugetului pe 2014, pe subiectul accizei la benzină, iar acum pe tema cu reducerea certificatelor verzi, care prevede protejarea industriei şi a consumatorilor, este în stare să meargă până în pânzele albe pentru a nu se realiza reducerea. Cu toate că angajaţii marilor combinate, ALRO sau Sidex, au ieşit în stradă, protestând, exact pe tema certificatelor verzi, Băsescu rămâne indiferent şi nu-i pasă că aceste combinate riscă să fie necompetitive şi, implicit, să disponibilizeze o parte dintre angajaţi. Dar preţul plătit de aceste combinate merită cât timp, prin această mişcare, loveşte în Guvern.

Pentru binele ţării, Băsescu trebuie să renunţe la ipocrizie şi la acest joc pervers şi să promulge cât mai repede legea care prevede reducerea numărului de certificate verzi şi, implicit, stoparea creşterii preţului la energie destinată cetăţenilor României şi industriei naţionale. Premierul Victor Ponta spunea că sunt două variante pentru acest blocaj făcut de Băsescu: „ori este vorba de interesul extrem de egoist și politic al președintelui de a avea un impact major asupra economiei și cetățeanului român în 2014, probabil interes strict politic, fie este vorba de un interes strict material de sprijinire ilicită și ilegală a unor interese economice și în acest caz este vorba de mare corupție pentru că suma totală care în acest fel ar urma să fie sau nu plătită de către toți consumatorii industriali și casnici este de aproape 500 de milioane de euro în anul 2014”.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
02 aug, 2014
Actionarul
suntem actionari la E-nel
Intrucat noi,cetatenii platim certificatele verzi,inseamna ca trebuie sa fim actionari la E-nel.
Orice investitie se face din profitul firmei,nu prin contributia cetatenilor.
Dar firma respectiva nu renunta la salarii,indemnizatii barosane si tot felul de sifonari de bani,in schimb ne pune pe noi sa platim,fara ca macar,sa se reduca costul energiei care ne-o livreaza!
Unde s-a mai pomenit asa ceva?
Hotii ,cu acordul guvernantilor!
Oare de ce?
Cred ca toti stim raspunsul,dar nu trebuie sa mai permitem !

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ