Creditorii Oltchim decid luni soarta combinatului vâlcean

| 27 mar, 2014

Creditorii combinatului chimic Oltchim Râmnicu-Vâlcea, aflat în insolvenţă, decid luni dacă prelungesc sau nu termenul până la care se pot depune oferte angajante pentru preluarea companiei, a declarat, pentru „Adevărul“, avocatul Gheorghe Piperea, administrator judiciar al societăţii.

„Până în acest moment sunt interesate de preluarea Oltchim chinezii de la Baota Petrochemical şi Junlun Petroleum, dar şi SIF Transilvania. Şi Petchem, divizia petrochimică a MOL, a cumpărat caietul de sarcini“, a afirmat Piperea. Anterior, la începutul lunii martie, Constantin Niţă, actualul ministru al Economiei, afirma în cadrul comisiilor de specialitate din Parlament că există deja investitori interesaţi să preia la pachet atât Oltchim, cât şi rafinăria Arpechim, aflată în proprietatea Petrom.

Aceasta este acum închisă, dar este vitală pentru activitatea Oltchim deoarece produce materii prime pentru combinatul vâlcean.

Planul este ca o entitate a statului, precum Oficiul Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie (OPSPI) din Ministerul Economiei, să preia rafinăria de la Petrom, iar, ulterior, cele două entităţi să fie vândute la pachet, preciza atunci Corneliu Cernev, liderul sindicatului Victoria din cadrul Oltchim. Consorţiul de companii din China este cel interesat de preluarea la pachet a celor două entităţi. Anterior, şi traderul rus de materii prime Oil Gas Trade (OGT) era interesat de preluarea societăţii vâlcene, însă situaţia politică tensionată dintre Ucraina şi Rusia face puţin probabilă o astfel de tranzacţie.

Şi omul de afaceri Ştefan Vuza, care deţine compania Chimcomplex Borzeşti, dorea anterior preluarea combinatului. Acesta va fi vândut fără datorii, preţul de pornire al licitaţiei fiind de 305 milioane de euro. Oltchim deţine deja activitatea de petrochimie de pe platforma Arpechim. Compania este în insolvenţă din luna ianuarie 2013.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ