Economie: Niţă a anunțat termenul pentru depunerea ofertelor de preluare a Oltchim

| 27 mai, 2014

Termenul pentru depunerea ofertelor de preluare a Oltchim este 6 iunie, a anunţat marţi ministrul Economiei, Constantin Niţă, la o conferinţă de specialitate.

'La Oltchim, până pe data de 6 iunie, cei care sunt interesaţi să investească în această companie sunt invitaţi să o facă. Să cumpere caietul de sarcini şi să participe la licitaţia organizată de administratorul judiciar. Este vorba de societatea care va prelua toate activele care nu sunt grevate de datorii şi preţul încasat va merge către plata creanţelor pe care Oltchim le are la ora actuală', a spus Constantin Niţă.
În opinia sa, cel care cumpără compania trebuie să o menţină şi să o dezvolte. Referitor la furnizorul principal de materie primă pentru Oltchim, rafinăria Arpechim, ministrul Economiei a declarat că statul este în negocieri cu Petrom pentru preluarea Arpechim.

'Dacă investitorii sunt interesaţi să lucreze integrat, atunci statul va prelua rafinăria şi o va da la pachet cu Oltchim. De altfel, sunt investitori care şi-au exprimat intenţia de a participa la licitaţie condiţionat de vânzare la pachet cu Arpechim. Şi atunci noi avem datoria să pregătim acest proces', a subliniat Constantin Niţă.

Mai mulţi disponibilizaţi de la Oltchim au protestat primele săptămâni din luna mai, în faţa sediului Prefecturii Vâlcea, solicitând plăţile care le-au fost promise în iunie 2013 când au fost concediaţi.

Oltchim este cel mai mare agent economic din Vâlcea şi se află în insolvenţă din ianuarie 2013.

Anul trecut, în luna iunie, 900 de salariaţi au fost disponibilizaţi, iar plăţile compensatorii au fost trecute la masa credală, urmând ca cei concediaţi să-şi primească drepturile după privatizarea combinatului.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ