Constantin Niţă: Oltchim va fi rentabil până la finele acestui an

| 08 iul, 2014

Eficientizarea marilor companii cu capital majoritar de stat reprezintă o prioritate pentru Ministerul Economiei, iar Oltchim va deveni rentabil până la finele anului, a declarat, marţi, ministrul de resort, Constantin Niţă.

Constantin Niţă a subliniat că o prioritate a mandatului său o constituie eficientizarea marilor companii cu capital majoritar de stat.

'Oltchim va fi rentabil până la sfârşitul anului', a afirmat ministrul Economiei.

În ceea ce priveşte procesul de privatizare, ministrul a afirmat că are încredere în privatizările pe bursă.

'Cred în privatizările deschise, transparente, pe bursă, mai ales că majoritatea fondurilor obţinute în urma vânzării în acest mod a pachetelor de acţiuni aparţinând statului rămân în companie, pentru retehnologizare şi modernizare', a spus Niţă.

'România are o problemă de competitivitate, generată, printre altele, de costurile ridicate la utilităţi, dar şi de faptul că avem o industrie energo-intensivă', a continuat ministrul Economiei.

Referitor la industria energetică, ministrul Niţă a subliniat faptul că ţara noastră are nevoie de un sistem de interconectare cu statele din regiune (Turcia, Republica Moldova), care ar permite României valorificarea excedentului de energie produsă, ţinând seama că aceasta are o capacitate instalată de 22.000 - 23.000 MW şi un consum anual de circa 7.500 - 8.000 MW.

Potrivit unui comunicat al CCIB, ministrul Constantin Niţă a discutat cu antreprenorii şi managerii prezenţi despre problemele cu care se confruntă industria românească, modalităţile prin care pot fi stimulate investiţiile cu capital românesc în industrie, principala forţă a creşterii economice a României.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ