Poşta Română plăteşte 60.000 de euro unui director concediat. Ministrul Cotovelea cere verificări

| 16 mai, 2014

Rosita Alexe, director executiv al directiei juridice, control si resurse umane din cadrul Postei Romane, urmeaza sa primeasca o suma compensatorie de 60.000 de euro, dupa ce a fost concediata. Ministrul pentru Societatea Informationala, Razvan Cotovelea, a anuntat ca vrea o verificare a modului in care se acorda compensatiile.

Cotovelea a solicitat astfel Corpului de Control al prim-ministrului baza legala in care Rosita Alexe urmeaza sa primeasca cele 30 de salarii compensatorii, ea avand un salariu de 8.900 de lei lunar, adica aproape 2.000 de euro pe luna.

"Ministerul s-a autosesizat intrucat au existat suspiciuni legate de modul in care se pot acorda salarii compensatorii la nivel de management in cadrul Postei Romane, odata cu incheierea in data de 15 mai 2014 a relatiilor contractuale dintre CNPR si Rosita Madalina Alexe, director executiv juridic la Posta Romana.

Prevederile contractelor individuale de munca sunt confidentiale si reprezinta acordul de vointa al partilor, conform prevederilor legale, insa va pot spune ca este vorba de o suma cu a carei acordare nu suntem de acord. Am cerut comunicarea acestei pozitii Consiliului de Administratie al companiei", a declarat Cotovelea.

Din 16 aprilie, Corpul de Control al premierului se afla in control la Posta Romana, Ministerul pentru Societatea Informationala detinand trei sferturi din actiunile Postei Romane, iar Fondul Proprietatea detine un sfert.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
17 mai, 2014
Ion Ion
60000 euro salarii compensatorii??
Pai... Matei Bratianu ce face? Ca el este Seful Sindicalistilor de la POSTA! Accepta sa dea oamenii afara, si este de acord ca direcorii sa ia salarii compensatorii?
Ai vazut vreun romanas de-al nostru care sa poata negocia
"asa de bine".
Sa vedem care este "originea Madalinei Alexe ROSITA". Cine este in spatele ei. Ca stim cu totii ca in spatele unei femei puternice "este o p... mare" sta un barbat puternic.
Pana la urma este vorba tot de o forma de a "trai" sa nu zic fura din banul statului.
Numai ca in epoca Marinarului capara be_se, iar oaia trage ponoasele. Asa ca vor plati cei multi si oropsiti, cei care lucreaza la ghisee, cei care umbla pe strazi sa ne mai aduca un pic de lumina in casa cand ne inmaneaza corespondenta, ajutorul de somaj, ajutorul social sau pensia.
Dar poate oamenii astia merita sa sufere, ca ne aduce si SOMATIILE pentru plata taxelor si impozitelor.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ