Ministrul Cotovelea: Salariile la Poşta Română ar putea creşte cu până la 120 de lei

| 20 mai, 2014

Salariile din Poşta Română s-ar putea mări cu valori cuprinse între 80 şi 120 de lei, în termeni reali, în etape, dar asta depinde de creşterea veniturilor companiei, a declarat, marţi, ministrul pentru Societatea Informaţională, Răzvan Cotovelea.

"Suntem în negocieri şi nu putem spune acest lucru. Vreau să menţionez că avem un spaţiu extrem de redus bugetar prin care putem să creştem salariile celor de la Poşta Română. (...) În trimestrul I, anul acesta, profitul operaţional al Poştei Române a fost de aproximativ cinci milioane de euro. Noi, dacă venim acum şi creştem salariile pentru cei rămaşi, aproximativ 27.000 de oameni, ne ducem cu ea direct în insolvenţă. Deci, trebuie gestionată cu foarte mare grijă întreaga problematică a Poştei Române. Ceea ce vrea Guvernul să facă este să aibă o privatizare de succes, aşa cum s-a privatizat Dacia sau Petrom. În legătură cu majorările salariale, acestea depind foarte mult de discuţiile pe care le vom avea miercuri (21 mai - n. r.). În termeni reali, putem vorbi de o creştere între 80 şi 120 de lei. Trebuie făcută, însă, o analiză împreună cu sindicatele. Capacitatea bugetară a companiei nu permite, în mod imediat, pentru toţi cei 27.000 de lucrători o creştere substanţială şi este direct corelată cu creşterea veniturilor", a explicat Cotovelea.

În ultima perioadă, Sindicatul Lucrătorilor Poştali din România (SLPR) a organizat mai multe acţiuni de protest, pentru a face cunoscute problemele cu care se confruntă salariaţii companiei. Aproximativ 60 de membri ai sindicatului au pichetat joi, începând cu ora 10,00, sediul Companiei Naţionale Poşta Română (CNPR) din Capitală.

De asemenea, 4.000 de sindicalişti din cadrul Federaţiei Sindicatelor Libere din Poşta Română /FSLPR/ au protestat, duminică, 11 mai, timp de două ore, în faţa sediului Guvernului.

''Vreau să lămurim un lucru, să nu existe dubii. Mulţumim Guvernului României, dar să nu uităm că tot Guvernul României ne-a adus o pacoste pe cap, pe Ion Smeeianu. Trebuie să recunoaştem că Guvernul a făcut şi lucruri bune pentru Poştă, cum ar fi că nu a mai numit directori politici la judeţe, dar şi că permis transformarea datoriilor Poştei în acţiuni. La ora actuală, 22.380 de salariaţi lucrează în Poşta Română, oameni fără de care instituţia Poştei nu există. Când a venit paraşutatul (Ion Smeeianu - n. r.) la Poşta Română, în mai 2012, existau 33.000 de salariaţi, deci a ras câteva mii de angajaţi. La ora actuală, 23.000 de salariaţi trăiesc cu venituri lunare între 500 şi 1.200 de lei, cu tot cu sporuri şi tichete de masă', a spus, în deschiderea mitingului, preşedintele Sindicatului Lucrătorilor Poştali din România, Matei Brătianu.

Potrivit acestuia, acţiunile de protest declanşate şi desfăşurate de SLPR sunt îndreptate exclusiv împotriva directorului general Ion Smeeianu şi a directorului executiv Rosita Alexe.


loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ