PMP: Udrea le coace maghiarilor ceva, de ziua lor

| 12 mar, 2014

Mitingul PMP organizat chiar de Ziua Ungariei este o diversiune conjuncturală care are ca scop lansarea de atacuri naționaliste împotriva coaliției lui Victor Ponta, pe motiv de UDMR cooptat la guvernare.

Elena Udrea, doamna aceea din PMP, care nu ocupă nicio funcție publică, ci numai un loc central în prezidiul Partidului Mișcarea Populară, a făcut un anunț important pentru țară, cum altfel, pe o rețea de socializare arhicunoscută. Apelul audio-video și text, făcut de Elena Udrea în numele partidului căruia i se substituie, se adresează cetățenilor pe care-i cheamă la un miting fixat, absolut întâmplător, chiar pe data de 15 martie. Din materialul video în care gesticulația bizară a Elenei Udrea naște confuzie în rândurile celor cu deficiențe de auz, nu rezultă decât că posesoarea de partid încă nu și-a asimilat propriile declarații publice. Udrea nu apare în blugii amintiți la Tulcea ci într-un taior fițos, a cărui valoare contrastează acut cu îngrijorarea sa pentru taxa de 7 eurocenți per litru de combustibil, cerută de FMI. Poate, data viitoare coordonarea va fi mai bună.

Până atunci, să remarcăm doar că exponenta unei guvernări care a crescut TVA, a tăiat 25% din salarii și 15% din pensii, plus spitale închise și șomaj scăpat de sub control, acum trage semnale de alarmă și atrage demagogic atenția cetățenilor asupra accizei la combustibil. Cu alte cuvinte,dragi concetățeni, după ce v-a dus Boc cu preșul timp de 4 ani, aveți grijă să nu vă ardă Ponta cu pompa, Udrea dixit! După ce v-a tăiat Băsescu oxigenul, tăind la devălmășie salarii, pensii și spitale, aplicând cu obediență maximă o politică de austeritate despre care a ajuns la final și FMI și Bruxelles să spună că este greșită și exagerată, nu cumva să vă fure Ponta, premierul care, cum-necum, a reușit să facă economia să crească și inflația să scadă în țara asta...

Mizeria politică este și mai mare, dacă ne gândim că are în spate o manipulare ordinară. Elenei Udrea nu i-a murit neuronul, să cheme lumea tocmai pe 15 martie la discursuri despre acciza la combustibil, când atenția oamenilor va fi spre ce se întâmplă în marile orașe din Ardeal. Udrea bate șaua cu acciza, ca să priceapă iapa UDMR. Mitingul PMP organizat chiar de Ziua Ungariei este o diversiune conjuncturală care are ca scop lansarea de atacuri naționaliste împotriva coaliției lui Victor Ponta, pe motiv de UDMR cooptat la guvernare. Într-un fel, e bine că se va întâmpla așa. Nu credem că Elena Udrea s-ar putea compromite mai mult decât a făcut-o deja până acum și fără atacuri naționaliste. Discursurile antimaghiare previzibile ale PMP-ului ghidonat de Udrea, cu atât mai ofensatoare cu cât vor surveni în acest moment festiv, vor fi foarte instructive pentru toți maghiarii din România, care au pus până acum un umăr important la alegerea, realegerea și salvarea lui Traian Băsescu cu ocazia rușinoasei sale demiteri din 2012.

Istoria i-a întors adeseori pe români împotriva maghiarilor și invers. Nu avem pretenția ca tensiunile și disensiunile dintre cele două etnii să dispară ca prin farmec, de la o guvernare la alta. Dar, credem că, după aproape un sfert de veac de libertate, toți cetățenii României ar trebui să avem deja bunul-simț și capacitatea de a pune aceste probleme între paranteze, măcar pentru două zile pe an: de 15 martie și de 1 decembrie.

După cum se vede, Udrea croșetează din nou, în public. De data aceasta o provocare la adresa maghiarilor, de 15 martie...

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

5 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
15 mar, 2014
hiris
Udrea le coace maghiarilor ceva
partidul miscarea propulara?
13 mar, 2014
cantautor
poate le coace...un cozonac
stiu ca tie nu-ti place decat rahatul,dar asta e..
oricum ar fi,pofta buna,zilnic,nu doar in cele 2 zile...
13 mar, 2014
goPonta4President
noi nu ne vindem tara...o dam gratis
"taxa de 7 eurocenți per litru de combustibil, cerută de FMI....!!!!!!"
tare poanta lui Ponta...transmisa la Obedient
asa v-au invatat Sultanescu si Palada sa scrieti..
nefericitilor..
pai FMI-ul cere si voinicul Ponta s-a facut pres...?
ps:cat costa hainele de firma ale Dacianei?
sau chiar fularul lui Nastase?
12 mar, 2014
costea
antiromanii se prezinta
tu domnu ciprian stan ai o fata de maimutoi ungur..ai iesit in fata ca un paduche..zero barat.
13 mar, 2014
cantautor
si ce daca e ungur...?
are el dubla cetatenie?are..

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ