Ponta: Preşedintele a refuzat de două ori promulgarea legii prin care se reducea cota de certificate verzi

| 12 mar, 2014

Victor Ponta a declarat miercuri, la începutul şedinţei de Guvern, că este posibil ca preţurile la energie să explodeze din cauza blocajului Preşedintelui Băsescu pe legea care permite amânarea acordării certificatelor verzi.

Victor Ponta a declarat miercuri, la începutul şedinţei de Guvern, că este posibil ca preţurile la energie să explodeze din cauza blocajului Preşedintelui Băsescu pe legea care permite amânarea acordării certificatelor verzi.

„Vreau să prezint o situaţie, foarte clar, despre cel mai mare pericol prin care trece România în 2014, şi anume, pericolul exploziei preţurilor la energia electrică. Preşedintele a refuzat de două ori promulgarea legii prin care se reducea cota de certificate verzi. Dacă facem cum zice preşedintele Băsescu, toate facturile se măresc cu 50%", a afirmat Victor Ponta.

Mai mult, Guvernul, printr-un comunicat de presă, l-a acuzat pe Traian Băsescu de dezinformarea opiniei publice în acestă problemă a certificatelor verzi. Preşedintele României a susţinut marţi seara într-o conferinţă de presă că legea nu a fost votată în Parlament. Această afirmaţie a lui Băsescu este eronată în contextul în care Parlamentul a votat legea respectivă de două ori, iar acum legea este blocată din cauza contestaţiei depusă de Preşedinte la CCR.

Victor Ponta a precizat că Traian Băsescu ştie foarte bine că nu e nimic neconstituţional cu legea respectivă şi că „el urmăreşte să tragă de timp pentru ca de la 1 aprilie noua cotă de certificate verzi să intre în vigoare. E un interes egoist de a avea impact asupra cetăţeanului, fie e un interes material de sprijinire ilicită şi ilegală a unor interese economice şi atunci e vorba de un caz de mare corupţie”.

Totodată, premnierul şi-a anunţat solidaritatea cu anagajaţii companiilor care se simt ameninţaţi cu locul de muncă ca urmare a posibilităţii creşterii facturii la energie. „Dacă Președintele va refuza să promulge de două ori legea validată de Parlament, evident că va trebui să emitem OUG pe același subiect până la data de 1 aprilie”.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ