Victor Ponta: Factura la energie s-ar putea majora din cauza certificatelor verzi

| 12 mar, 2014

Premierul Victor Ponta a declarat că președintele Traian Băsescu a dezinformat pur si simplu opinia publica pe tema și stadiul actelor normative care reglementează certificatele verzi.

Cele mai importante declaraţii ale premierului Ponta:

Este vorba despre interesele fiecarui cetatean care plateste factura la energie electrica. In anul 2013 din surse regenerabile in Romania s-au produs 6,2 terawati, energie regenerabila. Proiectul de lege votat de Parlament - mentine pentru 2014 aceasta cota de piata de 11,1% si nu se aplica cresterea la peste 15%.  Reconsiderarea cotei din 2014 la valoarea din 2013 - 11,1% - va asigura mentinerea pretului la energie - preţ de bursa.

Daca legea pe care Parlamentul Romaniei a votat-o nu este promulgata pana la 1 aprilie - vom avea ca impact  o crestere cu 50% la factura pe energia regenerabila.  Preţul ar creşte de la 42 de lei la 63 de lei pe megawat - din ce este energie regenerabilă.

Urmand o politica pe care au urmat-o multe state europene - de temperare a ritmului in care se acorda subventii pentru energie regenerabila - Guvernul a sustinut proiectul din Parlament.

Vreau sa fie foarte clar ca dincolo de un joc politic presedintele tarii stie foarte bine ca nu este nimic neconstitutional. Daca presedintele va continua sa refuze promulgarea unei legi votate de doua ori de Parlament. Evident va trebui sa emitem o ordonanta.

Despre extremiştii maghiari

- În ceea ce priveşte prezenţa în România a unor extremişti maghiari. Adevarul e ca MAE incepuse de ieri dimineata procedurile. Presedintele a iesit el seara sa ia caimacul. S-au demarat procedurile pentru ca domnul Vona Gabor sa fie declarat indezirabil. Materialul este pe masa domnului presedinte, il avizeaza, iar Ministerul de Interne trece la aplicarea sa.

Tag-uri: victor ponta
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ