Ponta: Trecem peste preşedinte şi emitem altă ordonanţă pe certificate verzi dacă Băsescu nu promulgă

| 12 mar, 2014

Guvernul va emite o nouă ordonanţă privind reducerea cotei de certificate verzi dacă preşedintele Traian Băsescu refuză în continuare să promulge Legea de aprobare a unei ordonanţe similare aflată demult în Parlament, a anunţat premierul Victor Ponta.

"Soluţia este să trecem peste preşedinte şi să apărăm industria şi consumatorii români, eventual printr-o nouă ordonanţă dacă domnia sa refuză în continuare promulgarea legii", a spus Ponta, în şedinţa de guvern, citat de Mediafax.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi, că Legea certificatelor verzi este în Parlament şi a fost retrimisă pentru că trebuia să vină un aviz de la Comisia Europeană, precizând că nu are nimic împotrivă să fie promulgată imediat ce sunt îndeplinite toate procedurile.

În replică, Guvernul a transmis un comunicat în care îl acuză pe preşedintele Traian Băsescu de faptul că a dezinformat opinia publică," în direct, făţiş, voit şi într-un mod iresponsabil", în problema certificatelor verzi şi arată că Legea a fost votată de Parlament, dar a fost blocată de preşedinte.

Potrivit Executivului, efectul acestei blocări este creşterea facturilor la energie electrică.

Sindicatele din industrie protestează miercuri la Curtea Constituţională şi joi în Piaţa Victoriei, pentru a cere soluţionarea urgenţă a ordonanţei de urgenţă privind producerea energiei din surse regenerabile, oprirea suprataxării energiei electrice şi a liberalizării rapide a preţului la gaze naturale.

Anterior, premierul Victor Ponta a transmis sindicaliştilor că trebuie să protesteze la Cotroceni, nu la Guvern, adăugând că preşedintele Băsescu este cel care refuză promulgarea legii privind certificatele verzi şi "subminează", astfel, economia naţională şi precizând că este dispus să protesteze şi el la Cotroceni.

În 26 februarie, preşedintele Traian Băsescu a sesizat Curtea Constituţională în cazul OUG 57/2013 privind producerea energiei din surse regenerabile.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ