Crin Antonescu se dezice de programul USL

| 12 mar, 2014

Este practic o dezicere a lui Crin Antonescu de programul USL, la care a fost parte semnatară timp de trei ani.

Poziția lui Crin Antonescu, enunțată pentru ultima oară de la tribuna pe care a ocupat-o ca președinte al Senatului României, când și-a luat rămas bun de a colegi și le-a mulțumit membrilor Biroului Permanent pentru colaborare şi tuturor senatorilor pentru activitatea pe care a avut-o în fruntea Senatului, poate fi privită ca un veritabil rămas bun și de la toate planurile politice pe care și le-a făcut liderul PNL în ultimii 3 ani, în fruntea USL. Ce am văzut a fost cântecul de lebădă al PNL, prin vocea liderului său. Exclamația lui Victor Ponta la auzul demisiei intempestive din șefia Senatului l-a marcat pur și simplu pe Crin Antonescu pentru tot restul carierei sale politice: s-a sinucis. Această remarcă credem noi că va rămâne punctarea cea mai concisă a unui apogeu al carierei liberalului, punct în care nu va mai reuși să se întoarcă niciodată și din care traiectoria sa politică va fi de acum doar descendentă. Ca și cum Crin Antonescu ar avea deja intuiția profundă a acestui fapt împlinit, cu nepăsarea celui care nu mai are nimic nici de pierdut, dar nici de câștigat, liderul PNL a tăiat meticulos ultimele fire care-l mai legau de trecut. Nu este vorba doar de precizările pe care le-a făcut în discursul de rămas bun, deși acestea ăși păstrează relevanța.

"Demisia mea din funcţia de preşedinte al Senatului nu a fost o decizie de conjunctură, nici o decizie luată sub imperiul unor emoţii, aşa cum se străduiesc diverşi colegi de eşichier politic să spună. A fost un răspuns clar şi limpede, la o situaţie clară şi limpede", a declarat Antonescu și a mai adăugat "Sper din tot sufletul că am fost un preşedinte corect şi demn al acestei instituţii fundamentale". Acesta este evident discursul cuiva care se declară înfrânt.

Dar mai importante decât acest discurs patetic de rămas bun rămân precizările făcute în registrul său uzual, colocvial bășcălios, după ședința grupurilor parlamentare, când Antonescu a declarat că programul pentru care Guvernul îşi va angaja răspunderea este diluat pe principiul „torni apă în vin”, ajungându-se la un „siropel ieftin şi dulceag, de proastă calitate”. Aceasta este practic o dezicere a liderului PNL de programul USL, la care a fost parte semnatară timp de trei ani! În orice țară civilizată și cu tradiții democratice solide, o astfel de distanțare și astfel de declarații ar fi considerate inacceptabile și profund compromițătoare la adresa celui care le enunță. Reacția co-președintelui și aliatului USL, nu a întârziat. „Eu cred că, atunci când vorbeşti despre un program, e bine să-l citeşti, mai ales când îl susţii în campanie, că l-am susţinut împreună în 2012”, a spus Victor Ponta, explicând că persoanele care critică un program pe care l-au susţinut, de fapt, până de curând au de pierdut. Programul pe care Crin Antonescu a ajuns să-l critice la final a fost scris împreună cu liberalii, la momentul formării Cabinetului USL, fără să fi fost modificat între timp, a detaliat Victor Ponta.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ