Laszlo Tokes: Ponta nu ştie unde e Transilvania, nici Ţinutul Secuiesc. E discipolul lui Ion Iliescu

| 12 mar, 2014

Eurodeputatul Laszlo Tokes a replicat miercuri, la afirmația din ajun a premierului Victor Ponta că nu ar ști unde este Crimeea, transmite Agerpres.

Astfel, Tokes a susţinut că primul ministru al României nu știe unde sunt Transilvania și Ținutul Secuiesc, pentru că dacă ar fi în cunoștință de cauză, 'ar ști cine și câți suntem și de ce vrem noi maghiarii autonomie', a susținut Laszlo Tokes.

Într-un comunicat dat publicității miercuri de grupul PPE, eurodeputatul român de etnie maghiară respinge cu hotărâre și 'calificările neadevărate și jignitoare' ale delegației PDL din grupul PPE. 'Este evident că apropiata campanie electorală îi duce pe unii dintre colegii mei din grup la exagerări și interpretări greșite în privința textului rostit de mine în plenara PE de luni', a precizat Tokes. 

'În opinia lui Victor Ponta, eu n-aș ști unde este Crimeea. Realitatea însă este că de fapt prim-ministrul țării noastre nu știe unde este Transilvania și Ținutul Secuiesc. Dacă ar fi în cunoștință de cauză, ar ști cine și câți suntem, și de ce vrem noi maghiarii autonomie', a menționat Lasloz Tokes în comunicatul citat.

El precizează că maghiarii vor autonomie ca să nu ajungă în situația tătarilor din Crimeea, a căror proporție 'în urma politicii de sancționare a lui Stalin, a scăzut la 12% în propria țară'. Conform sursei citate, 'caz asemănător, numărul etnicilor maghiari și germani (sași și șvabi) din Transilvania a scăzut în ultimul secol de la 45% la mai puțin de 20%'. În acest sens, Laszlo Tokes susține că raportul Tismăneanu oferă o imagine clară despre politica de distrugere, antiminoritară și antimaghiară, a regimului național-comunist ceaușist.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ